Рожен развя "бялото знаме”

0
Инициативата за най-високия пилон в Европейския съюз завършва с разкъсано и забравено знаме
Инициативата за най-високия пилон в Европейския съюз завършва с разкъсано и забравено знаме

Инициативата за най-високия пилон в Европейския съюз завършва с разкъсано и забравено знаме

Националният флаг на Рожен, който някога гордо се развяваше на внушителен пилон в сърцето на Родопите, днес представлява единствено избелял и разкъсан къс плат. Инициативата за изграждането на най-високия пилон в Европейския съюз, който се извисява на цели 111 метра на надморска височина от 1430 метра, бе осъществена миналата година от фондация "Наследство в бъдещето". Знамето бе тържествено издигнато на 13 юли 2023 година в чест на Роженския събор, който събра стотици хора в поляните на Рожен.

Тази година обаче, Роженски събор няма, а националният флаг е в плачевно състояние. В социалните мрежи Х и Фейсбук вече циркулират кадри, които показват напълно избелялото знаме, което очевидно не е подменяно повече от година. Платът, който бе с впечатляващите размери от 24 на 40 метра, сега е скъсан, като малка част от него все още се вее.

Фондацията събра 1 милион лева за реализирането на тази инициатива, а самият пилон бе изработен в Турция на стойност 350 000 долара. Проектът мина под патронажа на президента Румен Радев, който също подкрепи каузата.

На своя уебсайт фондацията заявява, че целта на инициативата е да съхрани ценностите на българския народ и да организира мащабни събития, свързани с националната идентичност, като Роженския събор на народното творчество и животновъдството. Според фондацията проектът е насочен към създаването на гордост у всеки българин, независимо къде по света се намира, като се базира на повече от десет години опит в организирането на подобни събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Паметлив
    Когато г-н Пламен Стоилов беше кмет на Русе, там се вееха знамената на Русе, България и на ЕС, Русе се развиваше и просперираше. Днес, когато г-н Пламен Стоилов вече не е кмет, на пилоните на Левента се веят парцали, а Русе тъне в мизерия и нищета.
  • 4
    1
    Ааааа,
    То и в Русе си имаме три пилона в близост до телевизионната кула, на които постоянно се веят скъсани парцали. Русенци с умиление ги наричаме „гащите на Пламен Стоилов“!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари