Росен Желязков: Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики

0
България в непрекъсната предизборна ситуация
България в непрекъсната предизборна ситуация Снимка: bTV

България в непрекъсната предизборна ситуация

Депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков направи остър коментар относно актуалната политическа ситуация в България по време на участието си в сутрешния блок на една от водещите национални телевизии. Той изрази критично мнение за честотата на предизборните кампании и призова за нов подход в политическата комуникация.

Желязков използва колоритно сравнение, за да опише текущата политическа обстановка: "Ситуацията изглежда като ръченица с непрекъснато настъпване на мотики." Той подчерта факта, че за период от почти три години и половина, страната е прекарала общо девет месеца в предизборна кампания.

"За близо три години и половина България е била девет месеца в предизборна кампания. Историята е 'осем сватби и една бременност'. Няма как да имаме нови послания, да имаме убедителни комуникации с избирателите, да звучим автентично", поясни народният представител.

Според Желязков, за да се постигне различен резултат, е необходимо политиците да преосмислят своя подход: "Различен резултат може да се очаква само тогава, когато политиците до известна степен отстъпят от собственото си партийно его и не занимават толкова обществото със своята собствена значимост." Той настоя, че е крайно време политическите фигури да фокусират усилията си върху реални действия в полза на обществото, дори и това да не е в синхрон с техните политически интереси.

Депутатът от ГЕРБ-СДС подчерта, че неговата партия има разработена програма за управление, която е планирана за четиригодишен мандат. "Ние имаме програма за управление. Една такава програма се разписва за четири години – колкото е един управленски мандат. Тя е от 2024 година и е разписана още за предходните избори", уточни той.

Желязков акцентира върху необходимостта от възстановяване на нормалното функциониране на държавата чрез формиране на редовно правителство. Той подчерта, че това изисква стабилно мнозинство в парламента, което да работи за приемането на законодателни актове по устойчив, а не хаотичен начин.

В заключение, Росен Желязков призова за по-отговорен подход в политиката, фокусиран върху реалните нужди на обществото, вместо върху партийните интереси. Той изрази надежда, че политическите лидери ще осъзнаят необходимостта от промяна в своя подход, за да се преодолее настоящата ситуация на политическа нестабилност и чести предизборни кампании.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари