Росен Желязков: ПП и ДБ винаги са били онези партньори, с които сме изповядвали общи геополитически ценности

0
Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация да имаме проактивна политика, каза бившият председател на парламента
Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация да имаме проактивна политика, каза бившият председател на парламента

Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация да имаме проактивна политика, каза бившият председател на парламента

Бившият председател на парламента и скорошен кандидат за премиер на ГЕРБРосен Желязков, акцентира върху необходимостта от проактивна политика в контекста на настоящата турбулентна политическа обстановка в България. В предаването „На фокус” по NOVA той разкри намеренията на партията си да се съсредоточат върху конкретни политики, които биха могли да бъдат основа за успешна управленска програма след предстоящите предсрочни избори.

Опитваме се в тази доста турбулентна ситуация в политическия пейзаж на България да имаме проактивна политика, за да лансираме тези, които биха били добра платформа след поредните предстоящи предсрочни избори”, заяви Желязков.

Модернизацията на икономиката – ключова цел

Една от основните цели на ГЕРБ в бъдещата им управленска програма е модернизацията на икономическия живот. Желязков подчерта, че партията се стреми към конкретни политики, които да подкрепят икономическия растеж и развитие на страната.

Тезите са с тези, с които споделяме общи виждания – ПП и ДБ. Те винаги са били онези партньори, с които сме изповядвали общи геополитически ценности”, каза Желязков. Това подчертава важността на сътрудничеството с политическите партньори от "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ) за постигането на общи цели.

Споделена политическа отговорност

Росен Желязков изрази мнението, че политическата отговорност трябва да бъде споделена, особено в контекста на възможността за съставяне на нов кабинет. Споделената отговорност би могла да доведе до по-стабилно и ефективно управление.

Считахме, че политическата отговорност трябва да е споделена”, обясни Желязков.

Позицията на ГЕРБ относно искането за оставка на вътрешния министър

Относно искането за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, представителят на ГЕРБ поясни, че Стоянов е бил министър в правителството на Николай Денков и е възможно сегашният премиер Димитър Главчев да прецени какво да направи в тази ситуация.

Калин беше министър на Денков, той като премиер тогава можеше да му внесе оставката. Сега той е министър на Димитър Главчев – той може да прецени какво да направи. Той беше мое предложение да бъде министър в проектокабинета на ГЕРБ, тогава щях да Ви кажа какво аз бих направил”, каза Желязков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Мухахахахаха
    Само Киро Простото и Асан Ококореното говорят истината,те никога не лъжат както и парцалите на Прокопиев,и те никога не лъжат!
  • -3
    11
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин (въпреки че както вече е известно съм бесарабски смрадлив гей циганин)исках да кажа: Не познавам Митрофанова,но познавам един манаф,който работи за Шиши и ми набива отзад опорките за деня заедно с едно мазно кафенце
  • 0
    10
    Мухахахахаха
    До 9 Казваш само Шекерова... опссс ... Захарова и олигофрените от ТАСС, говорят истини ....
  • 2
    9
    джони
    Росен Желязкоф я стига си дрънкал глупости.
  • 0
    8
    Българин
    До 6 Не познавам Галя, а мУтрофанова как е, плаща ли редовно?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари