Росен Плевнелиев: Ако изпуснем сега влака, програмираме се да бъдем бедни и изолирани

0
Бившият държавен глава предупреждава за последиците от политическата нестабилност
Бившият държавен глава предупреждава за последиците от политическата нестабилност Снимка: Bulgaria On Air

Бившият държавен глава предупреждава за последиците от политическата нестабилност

Бившият президент на България Росен Плевнелиев изрази остра критика към текущия процес на формиране на правителство, определяйки го като "голямо разочарование". В интервю за предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR, Плевнелиев подчерта необходимостта от ясна политическа воля за създаване на кабинет, който да насочи страната към членство в Еврозоната.

Критичен поглед върху политическата ситуация

Плевнелиев, който заемаше президентския пост от 2012 до 2017 година, характеризира себе си като "позитивен реалист". Той изтъкна трудностите при съставянето на правителство, когато подходът е неправилен: "Като реалист, инженер човек, знам колко е трудно да се състави правителство, когато подходът е сбъркан. А те сбъркаха, защото всеки се дели от всеки."

Въпреки песимистичната оценка, бившият държавен глава изрази надежда за положителна промяна след седмите поредни избори, отбелязвайки нарастващото осъзнаване сред политическите фигури за необходимостта от стабилно управление.

Призив за влизане в Еврозоната

Плевнелиев акцентира върху критичната важност на формирането на правителство, което да води страната към членство в Еврозоната. Той предупреди за потенциалните негативни последици от пропускането на тази възможност: "Заявявам пред всички български граждани - ако изпуснем сега влака, ние се програмираме да бъдем изолирани, бедни, както в последните три години - без 1 лев стратегическа инвестиция, без едно създадено работно място, нестабилни, с никакъв план за развитие."

Апел към политическите сили

В заключение, Росен Плевнелиев отправи призив към утвърдените политически партии да осъзнаят своята историческа отговорност и да положат усилия за формиране на стабилно правителство. Той подчерта необходимостта от преодоляване на разделенията в името на националния интерес и бъдещето на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мухахахахаха
    до 1 Какъв "другар" ти е на теб Президент Плевнелиев бе сопол ??? Къде се слагаш бе рускофилистичен боклук недоклатен. Още от времената на Рим е завещана максимата - "Което е позволено на Бога/Юпитер, не е позволено на вола/бика/!
  • 0
    2
    Яяяяя, Чехлю Банов?!!
    Тоя преди да плещи поредните глупости, поиска ли разрешение от жена си да си отваря устата?
  • 6
    1
    Другарю Плевнелиев!
    Преди да ни давате тон за песен дайте обяснение докато бяхте министър на регионалното развитие къде отидоха парите по програмата за водните проекти? Силистренско,Пловдивско,Старозагорско и къде ли не? Фирмите строители задлъжняха със заплати,плащания за материали,договори,кредити.Подизпълнител беше турска фирма която сключваше договори с под,под изпълнителите.Накрая никой пари не видя,а фирмата се окаьа собственик на един климатик и един лек автомобил Фиат Типо.Къде са милионите? Фалирахте десетки фирми.Вкарахте ги в дълг и срам пред служителите си.Къде мангизите Роска? Как се купуват Х-6 от магазина ,BMW.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари