Росен Карадимов: България ще бъде различна до 7 години с нови индустриални паркове

0
По думите на министъра на иновациите и растежа България ще се промени значително до 7 години с индустриалните паркове
По думите на министъра на иновациите и растежа България ще се промени значително до 7 години с индустриалните паркове Видео: NOVA

По думите на министъра на иновациите и растежа страната има нужда от 35 индустриални парка

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов заяви в предаването "На фокус", че действията на правителството по време на пожарите и при инцидента край Елин Пелин са били "абсолютно адекватни". Карадимов подчерта, че правителството е реагирало ефективно и бързо в тези кризисни ситуации, което е ключово за опазването на обществената безопасност и инфраструктурата.

Относно промените в Конституцията, министърът изрази своето безпокойство относно предприемането на такива мерки по конюнктурни причини. „Всяка промяна на Конституцията по конюнктурни причини води до обратния ефект. Те бяха писани почти на крак”, заяви Карадимов. Според него, необмислените изменения могат да имат негативни последствия за стабилността и функционирането на институциите в страната. Той допълни, че критиките към Конституционния съд само усилват ерозията на институционалността в България, което представлява сериозна заплаха за демократичния процес.

Министърът също така акцентира върху амбициозните планове на правителството за развитие на индустриалните паркове в България. Според Карадимов, страната има нужда от 35 индустриални паркове, които да подпомогнат икономическия растеж, иновациите и инвестициите. Той отбеляза, че тези паркове ще играят ключова роля в развитието на доходите, социалната среда и здравеопазването в страната. „България ще бъде съвсем различна до 6-7 години, ако програмата за индустриалните парка бъде подпомогната”, подчерта министърът.

Росен Карадимов е уверен, че с правилното управление и подкрепа, тези индустриални паркове могат да се превърнат в основен двигател на икономическото развитие и социалното благополучие в България. Той призова всички заинтересовани страни да подкрепят инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Хахахаха
    И какво се оказва - Булмаркет не правят никаква инвестиция в ЛВЗ, а Правителството чрез Европейско финансиране, ще изгражда 35 индустриални паркове в България. Ами Булмаркет ще налапат европейски пари, а пред тълпата бяха представяни като "инвеститори" ...
  • 0
    2
    ...
    Абе да ти еба майката и боклук от 30г. слушаме как ще сме нови за 3г., 5г., 800 дни.... наслушахме се на вашите лакейски измислици. Съсипахте китната държава.
  • 6
    1
    русенец
    Този комсомолец и потомък на червена номенклатура не е в час. И сега си имаме каквито си щеш индустриални паркове, работещите в тях са кът и няма тенденция това да се промени.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари