Родителски сигнали: Ремонтът на ясла № 5 в Русе застрашава здравето на деца

3
Родители са били на косъм да бъдат уцелени от строителни отпадъци
Родители са били на косъм да бъдат уцелени от строителни отпадъци Видео: NOVA

Родители са били на косъм да бъдат уцелени от строителни отпадъци

Родители на деца от ясла № 5 в Русе негодуват срещу начина, по който се извършва ремонта на сградата. Казват, че по време на ремонтните дейности се изхвърлят строителни отпадъци от покрива и то докато децата са вътре. Дори е имало случай, при който баща е щял да пострада от хвърлена дървена греда, докато води детето си към входа на яслата, предаде NOVA.

Защо децата не са преместени в друга сграда докато вървят строителни работи, как може да се осигури безопасност за всички, защото ремонтът бил наложителен, Наталия Йорданова е при част от недоволните родители.

Преслава Георгиева е майка на едно от децата в яслата. Тя подава сигнал към Nтелевизията и кмета на Русе за случващото се. „Когато мъжа ми идва да остави детето, вижда падащи предмети отгоре – дъска и ламарина, които падат на около метър от него и детето”, заяви тя.

Родителите са на мнение, че безспорно сградата има нужда от ремонт, но живота и здравето на децата не трябва да бъдат поставяне в риск.

Директорът на детската градина Ирена Захариева заяви, че условията за безопасност са спазени. „Всички родители са информирани за ремонта, подписали са специални съгласия, че разрешават децата да посещават яслата", категорично каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Росица
    ""Директорът на детската градина Ирена Захариева заяви, че условията за безопасност са спазени. „Всички родители са информирани за ремонта, подписали са специални съгласия, че разрешават децата да посещават яслата", категорично каза тя." И това ми било директор на ДЕТСКА ГРАДИНА! Подписали някакъв хвърчащ лист, който няма общо с опасното мятане на тежки строителни материали! Само малоумници на ръководни постове! Ирена Захариева да застане под тях, да и хвърлят две-три тухли, да й се наместят чакрите и да обяснява как е подписала СЪГЛАСИЯ ! Съгласия?!!!!
  • 1
    2
    Взели съгласие от родителите?
    Ако бяха взели от всички, някои нямаше да протестират сега .Допустимо ли е хвърляне на греди и прочие строителни материали от високо, поради мързел и простотия?Кой контролира ремонтните дейности?Оградено ли е около обекта?Трябваше да преместите децата за по- сигурно, докато трае ремонтът.
  • 0
    1
    Нунстрой
    Строим за родината...най безопасно
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари