Родителите на момчето, оцеляло след мълния в Русе: Благодарим на лекарите, които спасиха Стилян!

0
Година след мълнията на стадиона в Русе едно от пострадалите деца е напълно възстановено
Година след мълнията на стадиона в Русе едно от пострадалите деца е напълно възстановено

Година след мълнията на стадиона в Русе едно от пострадалите деца е напълно възстановено

Година след ужасяващия инцидент на спортен комплекс "Дунав" в Русе, родителите на поразеното от мълния момче изразяват своята дълбока благодарност към медицинския екип на Университетската болница "Медика". Радослав и Нина Стефанови отново отправиха своето признание към лекарите, сестрите и санитарите, които спасиха живота на техния син Стилян.

„Чрез БТА искаме да изкажем още веднъж своята благодарност към всички лекари, сестри и санитари от УМБАЛ "Медика", които направиха и невъзможното да спасят живота на сина ни Стилян. Благодарение на техния професионализъм и адекватно лечение той живее втори живот“, заявиха Стефанови.

Спомени от трагичния ден

Инцидентът, който потресе Русе, се случи на 30 август миналата година на изкуственото игрище в спортен комплекс "Дунав". Две 11-годишни момчета, част от школата на футболния клуб "Дунав", бяха поразени от мълния по време на тренировка. За съжаление, едното от тях не успя да се възстанови, въпреки усилията на медицинските специалисти. Второто дете, Стилян, беше прието в критично състояние в Университетската болница "Медика", където след интензивно лечение и грижи бе изписано на 11 септември в добро състояние.

Днес, година по-късно, родителите на Стилян споделят с радост, че синът им е напълно възстановен. „От няколко месеца 12-годишният Стилян е напълно възстановен и не пие лекарства. Отказа се да тренира футбол по обясними причини, но практикува друг вид спорт“, казват те.

Разследването продължава

Междувременно, разследването на обстоятелствата около трагичния инцидент продължава. Окръжната прокуратура в Русе, която веднага след инцидента образува проверка, все още работи по случая. Вниманието на следователите е насочено към изясняване на изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и поведението на отговорните лица в този контекст.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че срокът на разследването е удължен до октомври тази година. „Изчакваме да получим отговори на въпроси, отправени към няколко контролни институции“, допълни Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Plamen
    Нека почива в мир малкия Венци! Изключително нелеп инцидент , предвид това, че в района има високи сгради и предимно те привличат мълниите. Дано родителите намерят някаква утеха, колкото и да е трудно за да се съхранят заради другото си дете! Безпорно най- голямата човешка трагедия е да загубиш детето си. Човек не е нужно лично да го преживява за да го проумее.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари