РИОСВ - София реагира на сигнал за кафяви води на река Струма край Перник

1
Екоинспектори взеха водни проби за физико-химичен анализ
Екоинспектори взеха водни проби за физико-химичен анализ

Екоинспектори взеха водни проби за физико-химичен анализ

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в София извърши проверка след подаден сигнал за замърсяване на река Струма. Според информацията на инспекцията, сигналът за кафяви води в реката край град Перник е подаден на 5 октомври. Веднага е потърсено съдействие от Изпълнителната агенция по околна среда за извършване на полеви измервания и вземане на водни проби за физико-химичен анализ.

Експертите на РИОСВ - София са извършили обход по протежението на река Струма, с цел установяване на точния източник на замърсяването.

Припомняме, че в края на септември също бе проведена проверка на РИОСВ след сигнал за замърсяване на същата река. Тогава експертите констатираха, че няма превишаване на допустимите показатели при направените полеви измервания.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура в Перник. На 27 септември от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София съобщиха, че е установено замърсяване на водите на река Струма в района на Перник, което е създало опасност за животните и растенията в засегнатия участък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари