РИОСВ - Русе организира почистване на района около Музея на транспорта

0
Екоекспертите канят всички желаещи да се включат, като дадат пример за поддържане на чиста градска среда и разделно събиране на отпадъците
Екоекспертите канят всички желаещи да се включат, като дадат пример за поддържане на чиста градска среда и разделно събиране на отпадъците Снимка: Facebook

Световният ден на околната среда отбелязваме на 5 юни

Световният ден на околната среда се отбелязва ежегодно на 5 юни от 1974 г. насам. Тази година международната кампания се фокусира върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждане на устойчивост под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.”

Навсякъде по света екосистемите са застрашени. Деградацията на земята застрашава човешките права на живот, здраве, храна, вода и здравословна околна среда. Увреждането на земята засяга 3,2 милиарда души, или 40 % от световното население, и то основно тези, които са най-малко подготвени да се справят: селските общности, дребните фермерски стопанства и бедните. До 2030 г. сушата, увреждането на земята и опустиняването може да принудят 135 милиона души да мигрират, тъй като климатичната криза се влошава. Деградацията на земята може да намали производителността на храни в световен мащаб с 12%, което ще доведе до скок на цените на храните с до 30 % до 2040 г., предвиждат експерти от Програмата на ООН за околна среда (UNEP).

На 5 юни, от 16:30 до 17:30 ч., експерти на РИОСВ - Русе ще почистят района около Музея на транспорта. Инициативата ще се проведе под мотото „Отпадъците са ресурс и той не трябва да се изхвърля“.

Екоекспертите канят всички желаещи да се включат, като дадат пример за поддържане на чиста градска среда и разделно събиране на отпадъците.

Повече за Световния ден на околната среда 2024 можете да намерите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гост
    А онези които са наети на работа за да чистят улиците да си пият кафето
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари