РИОСВ - Русе издаде 10 акта за нарушения през юли

0
Екоинспекторите извършиха 136 проверки и дадоха 74 предписания за отстраняване на екологични несъответствия
Екоинспекторите извършиха 136 проверки и дадоха 74 предписания за отстраняване на екологични несъответствия Снимка: Dunavmost

Екоинспекторите извършиха 136 проверки и дадоха 74 предписания за отстраняване на екологични несъответствия

Експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в град Русе съставиха 10 акта за установяване на административни нарушения през месец юли. От тези актове, четири са за нарушения на рамковия Закон за опазване на околната среда, три по Закона за управление на отпадъците и три по Закона за шума.

През юли инспекторите на РИОСВ - Русе са извършили общо 136 проверки, от които 86 планови и 50 извънредни. Проверени са 119 обекта, като в резултат на контролната дейност са издадени 74 предписания за отстраняване на установени несъответствия с екологичното законодателство. Въпреки сериозните нарушения, през изминалия месец не са издавани наказателни постановления, но са сключени четири споразумения с физически и юридически лица на обща стойност 3 710 лева.

Събраните суми от наложените глоби и имуществени санкции от РИОСВ - Русе възлизат на 30 800 лева, а по еднократни и текущи санкции (съгласно чл. 69 от Закона за опазване на околната среда) на 8 534,13 лева.

От структурите на Националната агенция по приходите (НАП) през юли 2024 година са постъпили 900 лева от наложени административни мерки. От получените суми през месец юни 2024 година, на общините през месец юли 2024 година са преведени 56 232,39 лева. Най-голямата сума е получена от Община Разград и възлиза на 49 837,19 лева.

Пълният отчет за контролната дейност на инспекцията през юли е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    мнение
    Тоя Ибрям да го махат Гълъб прелетен от статуквото.Доказан шестак доносник.Кой го предложи,назначи? Да продава пуканки на площада.
  • 1
    2
    клклклкл
    Това е статистиката при премахнатия директор. Вече е назначен нов, който няма алтернатива, все него назначават и все нищо в полза на гражданите не се решава при дауд някой си.
  • 3
    1
    Скрита дейност
    А какви са дейностите и ползите от служителката Вкъзилиена Пън Кова? Толкова ценен кадър, трябва да освети великите си дейности в полза на Русе, Николово и Нисово. Все пак, тя беше един високооценен кадър на Леблебиецъ. Толкова високооценен, че чак си го прибра в буквалния смисъл.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари