Ричард Алибегов: Няма да позволим да въведат данък "бакшиш"

0
Ресторантьорският бранш се обявява против повишаването на ДДС и въвеждането на данък върху бакшишите
Ресторантьорският бранш се обявява против повишаването на ДДС и въвеждането на данък върху бакшишите Снимка: Bulgaria ON AIR

Ресторантьорският бранш се обявява против повишаването на ДДС и въвеждането на данък върху бакшишите

Хотелиери и ресторантьори категорично се противопоставят на предложението за увеличаване на данък добавена стойност за техния бранш от 9 на 20 процента. Председателят на Асоциацията на заведенията в България (БАЗ) Ричард Алибегов изрази своето недоумение относно ежегодното повдигане на този въпрос.

"Не мога да разбера защо всяка година е тази битка, в Европейския съюз има ниска ставка. В Европа много отдавна са разбрали, че този сектор трябва да работи на ниска ставка по ред причини", заяви Алибегов в ефира на предаването "България сутрин".

Спестените средства се връщат в хазната

Според председателя на БАЗ, спестените 11 процента от ДДС реално се връщат обратно в държавната хазна чрез корпоративния данък или се реинвестират от бизнеса в по-добро оборудване и по-високи заплати.

"Министерството на финансите търси пари в бюджета, изхарчени по други пера. Тук става дума за 18 милиарда дупка. Този сектор е внесъл повече пари, отколкото когато е бил с високата ставка", подчерта Алибегов.

Категорична съпротива срещу данък "бакшиш"

Относно обсъжданото предложение за облагане на бакшишите, председателят на БАЗ е категоричен: "Гарантирам, че няма да позволим да се обложи бакшишът - те искат да обложат нещо, което не съществува в правния мир, в законите ни няма бакшиш".

Критика към забраната за пушене на открито

Алибегов коментира и предложението за забрана на пушенето на открито в заведенията: "Ако иска държавата наистина да се бори със зависимостта от цигари, има метод да направи една кутия 20 лева, това автоматично ще намали потреблението".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    коци
    Няма ти вляза у заведението не бакшиш да ти оставя ддс-джия
  • 1
    1
    фена на Путин
    Никой няма да те пита маймуно гротеска ! Пеевски ще ви сложи на сланинестата си пишка без да ви усети.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари