Ричард Алибегов: Който не споделя мнението на ПП - ДБ - Спаси София бива пришиван към Кремъл или Путин

2
Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите
Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите Снимка: БТА

Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите

Ричард Алибегов, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на заведенията, остро се противопостави на възможността за увеличение на туристическия данък в София, освен ако не се предостави прозрачност относно разходването на събраните средства. В интервю за Българското национално радио, Алибегов заяви, че всяка инициатива за вдигане на данъка трябва да бъде съпроводена с ясни гаранции, че събраните средства ще бъдат насочени единствено към дейности, свързани с развитието на туризма в столицата.

Той също така критикува коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София“, обвинявайки ги в манипулации и липса на обективност, като посочи, че всеки, който не споделя тяхното мнение, автоматично бива свързван с политическа партия или дори с Кремъл.

Алибегов подчерта, че настоящото разпределение на средствата от туристическия данък, които отиват в общинския бюджет и се изразходват по усмотрение на Столична община, е неадекватно. Той настоя, че ако няма яснота и прозрачност относно разходването на средствата, бизнесът няма да подкрепи предложението за увеличение на данъка.

В своето изказване Алибегов отбеляза, че самата стратегия за развитие на туризма в София е разработена от представители на бранша, а не от Столична община или от инициативата „Спаси София“. По думите му, именно бизнесът е предложил увеличаването на туристическия данък, с цел да се запазят средствата на данъкоплатците.

В заключение, Алибегов прогнозира, че през 2026 година бизнесът ще настоява за ново увеличение на туристическия данък, за да се достигнат стандартите на европейските държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Относно 2
    Този е един от сексуалните маниаци путлеристи, които повръщат по цял ден в коментарите. Вероятно е преживявал многократно в живота си това, което драска за всички нормални хора, а сега му липсва, явно не е желан партньор дори за онези с нетрадиционна сексуална ориентация. Останало му е само да вие на умряло: Мухахахахахаааааааааа!
  • 0
    2
    Мухахахахаха
    Че то няма по големи путинисти от ппдб бе,Алигбегов - никой не е правил толкова много против евроатлантизЪма в Бълагрия колкото Простото/Ококореното/Мазното кафенце и малкия гном плюс господарят им ДеБелян ПеПеевски мухахахахаха
  • 8
    1
    българин
    Данъкът е 9 процента вече трета година, но през тези три години вдигнахте цените над 300 %.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари