Рибар улови кефал с внушителни размери в река Тунджа

0
Гигантската риба бе върната в естествената ѝ среда
Гигантската риба бе върната в естествената ѝ среда Снимка: Личен архив

Гигантската риба бе върната в естествената ѝ среда

Рекорден улов на речен кефал край село Самуилово.

Млад рибар от Сливен направи забележителен улов на река Тунджа, демонстрирайки умения и уважение към природата.

На 26 септември 2024 година, Иво Иванов, 27-годишен жител на град Сливен, постигна впечатляващ успех в риболова край село Самуилово. Младият ентусиаст успя да улови изключително голям екземпляр речен кефал с внушителни размери - дължина 60 сантиметра и тегло 2,7 килограма, информира Съюзът на ловците и риболовците в България.

Иванов сподели детайли за своето постижение: "Успях да примамя този кефал на максимална дистанция, в подмол на надвиснало дърво. Лових със спинингова въдица, а печелившата примамка беше Sea Buzz Chub Bug. Удари точно на свечеряване."

Опитният рибар описа улова си с възхищение: "Това е може би най-възрастният кефал, който съм хващал. С голяма красива глава, с лека гърбица и белези от тежък живот по тялото. Преживял е какви ли не перипетии и е оцелял."

Демонстрирайки отговорно отношение към природата, Иванов взе решение да освободи рибата: "Затова нямах никакво намерение да го погубвам. Снимах се с него, после заснех и видеоклип как го връщам там, където му е мястото", добави той.

Въпреки че е бил сам на реката и няма свидетели на улова, Иванов е предоставил снимков и видео материал, потвърждаващ автентичността на неговото постижение.

Този случай привлича вниманието не само заради размера на улова, но и поради демонстрираното от младия рибар уважение към природата и нейните обитатели. Неговият пример може да послужи за вдъхновение на други рибари да практикуват отговорен и устойчив риболов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари