Революционна батерия издържа 1 милион километра

2
Geely представя революционна батерия за електромобили: 1 милион километра пробег и 50 години живот!
Geely представя революционна батерия за електромобили: 1 милион километра пробег и 50 години живот!

Geely представя революционна батерия за електромобили: 1 милион километра пробег и 50 години живот!

Geely, китайският гигант, собственик на Volvo и Lotus, разтърси света на електромобилите с нова литиево-йонно фосфатна батерия, обещаваща несравними характеристики. Тази иновация е проектирана да издържа забележителния пробег от 1 милион километра, еквивалентен на 50 години употреба – истински пробив в индустрията.

Новата батерия на Geely не само е издръжлива, но и зарежда бързо. Зареждането от 10% до 80% отнема само 17 минути (мощността на зареждане не е уточнена), а студените условия не са пречка за нейната ефективна работа. Освен това, батерията е проектирана да издържа на удари и други механични въздействия.

Секретът зад дългия живот се крие в усъвършенствания химичен състав с легирани електроди, който забавя вътрешните реакции и удължава драстично експлоатационния период. Батерията е проектирана за 3500 цикъла на зареждане – значително повече от конкурентните модели.

Освен издръжливостта и бързото зареждане, батерията на Geely се отличава и с компактен дизайн. Нейният капацитет от 192 Wh/kg е по-висок от стандартните литиево-йонни батерии, което позволява по-малък размер и по-лека конструкция.

Новата батерия е снабдена и с интелигентна система за безопасност. В случай на пробив, алуминиево фолио автоматично запълва дупката, предотвратявайки късо съединение и запалване. Дори при тестове с куршуми с диаметър 5,8 мм, батерията е издържала без фатални повреди.

Въпреки революционните си характеристики, Geely все още не разкрива дата на пускане на пазара или цена за електромобилите, оборудвани с новата батерия. Очаква се с нетърпение информация за това кога ще можем да се насладим на този технологичен скок и каква ще бъде неговата цена.

Новата батерия на Geely е безспорно стъпка към бъдещето на електромобилите. Нейната издръжливост, бързо зареждане, безопасност и компактен дизайн я превръщат в истински game-changer, който може да трансформира индустрията. Остава ни само да чакаме официалното ѝ пускане на пазара, за да разберем каква ще бъде нейната роля в ерата на екологичния транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари