Ресторант таксува семейство 58 евро за рязане на торта

0
Собственикът защитава таксата с аргументи за покриване на разходи по обслужването
Собственикът защитава таксата с аргументи за покриване на разходи по обслужването

Собственикът защитава таксата с аргументи за покриване на разходи по обслужването

Ресторант в град Арецо, Италия, стана център на внимание, след като начисли такса от 58 евро за разрязване на торта за рожден ден, донесена от клиенти. Семейството, което празнувало рождения ден на майката, останало неприятно изненадано от високата сума в сметката, където било отбелязано, че са таксувани с 4,50 евро за всяко едно от 13-те парчета торта.

Общата стойност на сметката достигнала 659 евро, като само таксата за рязане на тортата надвишила цената на самата торта, която струвала 45 евро и била закупена от сладкарница. Това създало неудовлетворение сред клиентите, които не очаквали толкова висока такса за проста услуга.

Собственикът на ресторанта обясни в интервю пред италиански медии, че заведението му предлага предимно ястия, приготвени на място, и таксата е начин да се обезкуражат клиентите, които внасят храни отвън. Той посочи, че ресторантът трябва да покрие разходите за обслужване, като работата на сервитьорите и миялната машина, и подобни такси са част от този процес.

Ако вземем предвид, че в Арецо средната такса за покритие е 2,50 евро на човек, няма толкова голяма разлика,“ каза той. Все пак собственикът призна, че в този случай е било възможно да се прояви повече гъвкавост и таксата да бъде намалена или дори отменена, за да се избегне недоволството на клиентите. „По-добре 50 евро по-малко и хората да се прибират щастливи, отколкото това недоразумение, от което всички сме ощетени,“ добави той.

Този инцидент не е изолиран случай в Италия. Миналата година друг ресторант стана обект на критики, след като начисли такса от 20 евро за разрязване на торта за рожден ден, донесена от клиенти. Подобни практики предизвикват все по-голямо внимание и недоволство сред потребителите, които смятат, че подобни такси са прекомерни.

Ситуацията предизвика вълна от дискусии в социалните мрежи, като мнозина изразиха своето възмущение от тези практики. Въпреки опитите на ресторантите да оправдаят подобни такси с разходи за обслужване, много от клиентите смятат, че цените не са оправдани и подобни действия могат да навредят на репутацията на заведенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари