Реставрираният мост на Колю Фичето привлича 2500 туристи за месец

0
Общината планира привличане на по-големи туристически групи
Общината планира привличане на по-големи туристически групи Снимка: Facebook / Община Бяла

Общината планира привличане на по-големи туристически групи

Историческият мост на Колю Фичето край град Бяла и новоизграденият експоцентър "Уста Колю Фичето" се превръщат в привлекателна туристическа дестинация, привличайки около 2500 посетители само месец след официалното им откриване. Това съобщи кметът на Бяла, Димитър Славов, в интервю за БТА.

Славов подчерта, че досегашните посетители са предимно индивидуални туристи и малки групи, състоящи се от семейства с деца или приятелски компании. "Началото е добро, като се надяваме с всеки изминал месец броят на посетителите да расте", сподели той оптимистично.

Общинската администрация на Бяла има амбициозни планове за развитието на туристическия потенциал на обекта. Кметът разкри, че през следващия месец се предвижда организирането на специално събитие за представители на туроператорски фирми. Целта е да се представи новият обект и да се привлекат по-големи туристически групи.

Реставрираният мост на Колю Фичето и новият двуетажен експоцентър бяха официално открити на 23 август 2024 година с впечатляваща програма, включваща шествие, концерт-спектакъл и 3D-мапинг шоу. Проектът за консервация и реставрация на моста, както и изграждането на експоцентъра, стартира през предходната година. Финансирането на стойност 9,5 милиона лева беше осигурено по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 година.

Славов допълни, че 3D-мапинг проекциите върху моста ще бъдат част от празничната програма на града и ще се провеждат по време на специални за Бяла събития. Допълнително, туристическите групи ще имат възможността да заявят и заплатят за провеждането на спектакъла при желание.

Възстановеният исторически мост и новият експоцентър се очертават като ключови фактори за развитието на културния туризъм в региона, привличайки вниманието както на български, така и на чуждестранни посетители. С продължаващите усилия на местната администрация за популяризиране на обекта, се очаква броят на туристите да нараства в бъдеще, допринасяйки за икономическото развитие на град Бяла и околностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • фф
    Пенчо къде ти е заспалата общинска полиция да направите актове на всяко копеленце на родителите по 1000 лв и 2 месеца събота...
  • Педофилия
    Как си бърка у дупето малкото курвенце 😍
  • Искам да кажа
    ПОСЛЕДНИТЕ 35 години са върховният цинизъм,гавра и мародерство не само с българите и българските граждани но и със тяхната...
  • Тихомир Асенов
    Правилното наименование е Център за славяно-византийски проучвания "Иван Дуйчев", не славо-византийски!!!
  • 981125😎😎😎😎
    Mina981125g🛸🙏🙏🛸💅🙏💅💅💅💅💅🛸🛸🛸💅💅🛸💅🙏✈️✈️✈️🤳🤳🤳🤳🤳🏙️🌆💅💅🙏🤳🙏🙏💅🏃🧑‍🦯🏃🏃🏃🤼🏋️🤼🏊🏄🪂🪂🏄🚣🏊🤽👳🧑‍🍳🧕🧑‍🏫🦹🧌🧑‍⚕️🧑👭👱🧑‍🦱👬🌿🌿🪵⛄⚡⚡🌪️🌀🌬️🏜️🔥🐶🐱🌔🌒🌑🕳️🌌🌍🌌🕳️🕳️🕳️🦚🦩🦚🦩🦩🐛🐜🥡🍡🍤🥣🍧🍫🥃🥃🥃🔪🔪🔪🔪🥙🥩🍔🥗🥗🍔🍔🍺🍽️🍽️🍽️🍽️🍾🍾🍾🫗🫗🫗🫗🍭🧊🍭🧊🧊🧊🧊🫗🫗🫗🥃🥃🧊🧊🫗🫗🥢🥢🥢