Ренета Инджова: Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави

0
Политическият хаос в България: Безкрайният "секс денс" на властта
Политическият хаос в България: Безкрайният "секс денс" на властта Снимка: Ани Петрова / БНР

Политическият хаос в България: Безкрайният "секс денс" на властта

България се намира в безпрецедентен исторически момент, където политическата и геополитическа сцена се променят с всеки изминал ден. Войната между Русия и Украйна, конфликти като този в Ивицата Газа, и местният политически "танц със смяна на партньори" създават един вакханален танц на несигурността и хаоса. В тази сложна ситуация, първата жена премиер на България - Ренета Инджова, изрази своята тревога и критика в интервю пред Българското национално радио (БНР).

Според Инджова, политическата конфигурация в България непрекъснато се променя, докато се търси нов баланс, който ще бъде различен още след следващите избори. Тя подчертава, че дори ротационните кабинети, които някои политически сили предлагаха с 9-месечен мандат, вече не са достатъчни - „вече и 2 месеца не им стигат“, заяви тя.

Кой носи отговорността?

Инджова акцентира върху въпроса за отговорността, като отбеляза, че новите лидери няма да поемат отговорност за своите действия. Тя отбеляза, че новото ръководство ще бъде контролирано от други сили, които също ще избягват отговорността. „Ако се появят нови хора, ще се появят“, каза тя, добавяйки, че целта е „безкрайното унищожаване на мнозинства, за да тече този секс денс“.

В своето изказване Инджова също направи паралел с миналото, като цитира Тодор Живков: „Ако нямаш пари какво ще правиш, какво ще управляваш?“ Тя изрази опасения, че настоящото правителство ще се опита да намери пари, подобно на случая с Ружа Игнатова, за да се укрепи на власт.

Взаимното унищожаване на властите

В своето интервю Инджова анализира и кризата в отношенията между парламентарната и президентската власт. Според нея, първата е в криза отдавна и предизвиква президентската власт, която на свой ред има „ищах“ да отговаря. Това води до взаимно унищожение на двете власти, което доведе до ситуация, в която единствената възможност за министър-председател е жена, подчинена на председателя на Народното събрание.

Тя подчерта, че служебните кабинети, водени от счетоводители или заместници на счетоводители, са показател за липсата на истински лидери в страната. Инджова заяви, че тези назначения са част от по-голямата игра на политически интереси и взаимни компромати.

Кой предложи Горица за премиер?

Един от най-загадъчните моменти, според Инджова, е въпросът кой предложи Горица за премиер. Тя подчерта, че не е ясно кой стои зад това предложение и каква е действителната цел на тази номинация.

Очаквания за предстоящите избори

Ренета Инджова изрази съмнения относно легитимността на участниците в предстоящите избори. Тя предупреди, че взаимните компромати между политическите сили могат да доведат до още по-голяма нестабилност и хаос. Според нея, липсата на прозрачност и честност в изборния процес е сериозен проблем за демокрацията в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    dgd
    Рени я кажи мечките танцуват ли, танцуват ли мечоците?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...