Ремонтират пътя Ветово - Глоджево

0
Ремонтни дейности ще обхванат над 26 километра пътища
Ремонтни дейности ще обхванат над 26 километра пътища Снимка: АПИ

Ремонтни дейности ще обхванат над 26 километра пътища

На 2 септември започват ремонтните дейности по участъка от третокласния път Ветово - Глоджево в област Русе. Проектът включва преасфалтиране на над 2 километра от трасето, възстановяване на отводняването, както и обновяване на ограничителните системи, хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация. Целта на ремонта е да подобри условията за движение по тази ключова пътна отсечка, която свързва двете населени места.

Едновременно с това, Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира ремонт на второкласния път Дралфа - Чудомир - Лозница в област Разград. Тук се предвижда преасфалтиране на 24 километра от трасето, възстановяване на отводняването и почистване на канавките. След завършването на ремонта, участъкът ще бъде оборудван с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка, което ще осигури по-безопасно и комфортно пътуване за шофьорите.

По време на ремонтните дейности, движението на автомобили няма да бъде спирано. Трафикът ще се осъществява в лентата, в която не се работи, като движението ще бъде регулирано с помощта на пътни знаци. По този начин ще се осигури безпрепятствено преминаване през ремонтните участъци, без да се създават значителни затруднения за шофьорите.

Срокът за завършване на двата проекта е до юни 2026 година, а средствата за тях са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията в обновяване на пътната инфраструктура е ключова за осигуряване на безопасността и удобството на движението в тези региони, което ще допринесе за по-добра свързаност и развитие на местната икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Ало, ало, измама
    Айде, пак за мангалите да не си трошат колите, че много данъци плащат! За българите както винаги – един гол!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари