Ремонтът на Дунав мост навлиза в нов етап

0
Подменят се пътни панели и се поставя нова хидроизолация
Подменят се пътни панели и се поставя нова хидроизолация Снимка: АПИ

Подменят се пътни панели и се поставя нова хидроизолация

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщава за значителен напредък в основния ремонт на Дунав мост при Русе. В участък с дължина над 400 метра в едното платно за движение е поставено началото на полагането на хидроизолация при тротоарния блок. Успоредно с това се извършва монтаж на дюбели, армировка и комуникационни тръби в целия затворен участък.

Съществен напредък при подмяната на пътни панели

През последната седмица са произведени 11 нови пътни панела, като общият брой на изработените панели от началото на ремонта достига 209. На естакадната част вече са монтирани 169 пътни панела. Извършен е и монтаж на корнизни панели в участък с дължина 34,73 метра, които оформят тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. До момента са монтирани общо 275 метра корнизни панели от необходимите 413 метра за естакадната част в дясната лента за движение.

Антикорозионна защита и отводнителна система

В отсечка от приблизително 240 метра за естакадната част в дясната лента за движение са изпълнени отворите и са монтирани мостовите отводнители. Предвижда се нанасяне на трипластова антикорозионна защита на всички стоманени елементи. От началото на ремонта подменената антикорозионна защита обхваща участък с обща дължина 240,41 метра.

Реставрационни дейности

В процес на реставрация е демонтираният парапет с дължина 413 метра. Извършва се възстановяване на нарушената цялост на отделните елементи, като където това не е възможно, се произвеждат нови компоненти.

Ремонтни дейности от румънска страна

На 21 октомври 2024 година стартира ремонт и на румънския участък от Дунав мост при Русе. Затворен е участък от 50 метра в едната лента за движение от румънската страна, като според предварителните разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари