Рекордните 93 000 евро искат за гараж в София

0
Рекордните 93 000 евро искат за гараж в София
Рекордните 93 000 евро искат за гараж в София Видео: NOVA

Цените на гаражи се доближиха до тези на жилищата

През последните месеци цените на гаражите в София рязко се повишиха, доближавайки се до стойностите на жилищните имоти. Зрители на NOVA сигнализираха за рекордна цена от 93 000 евро за гараж в столицата. Подобни обяви за гаражи, надхвърлящи 60 000 евро, стават все по-чести в множество сайтове за имотни обяви.

След задълбочена проверка, базирана на данни от брокери, става ясно, че средната цена за самостоятелен гараж в София варира между 30 000 и 40 000 евро. В морската столица Варна, ситуацията е почти идентична, с изключение на възможността да се намери гараж с около 10 000 евро по-евтино.

Цената се определя също от квадратурата, подхода – колко маневри трябва да се направят. Ако намерите под 20 000 евро в София, това е добра сделка”, коментира брокерът Антон Илиев.

Основен фактор за високите цени в София е премахването на старите незаконни гаражни клетки в жилищните квартали. Немалка част от гаражите в столицата са именно такива, а тяхното отстраняване води до повишено търсене. Николай от столичния квартал "Слатина" споделя, че очаква да загуби гаража си: „Принуден съм да паркирам навън, като всички останали. Лошото е, че ги махат, а не правят нищо. Кой циментирал, кой лял бетон, така си седи, няма подобрение.”

Във Варна, причините за високите цени на гаражите са сходни – големият брой автомобили и засиленото строителство. Брокерът Ивайло Градев посочва: „Отделно станаха много рестрикциите вече за паркиране откъм зони, а и прекалено много абонаментни и служебни места. И това прави паркирането невъзможно.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари