Рекорден трафик на Дунав мост

0
Над 6000 автомобила дневно напускат България през Русе
Над 6000 автомобила дневно напускат България през Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Над 6000 автомобила дневно напускат България през Русе

Значителен ръст в трафика през граничния пункт "Дунав мост" при Русе отчитат властите за месец август 2024 година. Според информация, предоставена от Областна администрация - Русе, броят на леките и лекотоварните автомобили, преминали през ГКПП "Дунав мост", бележи съществено увеличение в сравнение със същия период на миналата година.

Статистиката показва, че за периода от 01 до 31 август 2024 година, на изход от България през граничния пункт са преминали с 37 000 повече превозни средства в сравнение с август 2023 година. В пиковите часове, за 24 часа, от страната в посока Румъния са излизали близо 9000 автомобила. Средно на денонощие България са напускали по 6018 леки и лекотоварни автомобила, докато през 2023 година този брой е бил 4809.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, и заместникът му Георги Георгиев са извършили проверка на място, при която е установено, че времето за чакане при преминаване на границата от България към Румъния е около 15-20 минути. Драганов отбелязва, че за период от 3 до 5 минути - времето за пропускане на автомобили в една посока - от България безпроблемно излизат 48 леки транспортни средства и 15 камиона.

По отношение на товарните автомобили, тяхното време на престой на паркингите обикновено не надвишава 3-4 часа. Изключение правят периодите с интензивен трафик, когато престоят на тежкотоварните превозни средства може да достигне до 24 часа. Интересно е да се отбележи, че се наблюдава лек спад в броя на товарните автомобили както на вход, така и на изход от страната. Това се дължи на приоритетното обработване на леките и лекотоварните автомобили. Въпреки това, за месец август 2024 година през граничния пункт в двете посоки са преминали над 65 000 камиона.

Общият брой на всички преминали транспортни средства през август 2024 година през ГКПП "Дунав мост" е с около 29 000 повече в сравнение с август 2023 година.

Областна администрация - Русе обещава да предостави допълнителна информация относно напредъка по ремонтните дейности на Дунав мост при Русе по-късно през деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Хах
    То ежедновно се гони предишния рекорд…
  • 3
    14
    Neeee
    Минава се моя х.й,защо чакам час да изляза от Русе
  • 3
    13
    Ники
    Парите за ремонта са откраднато предварително и сега сечудят как да завършат ремонта а той току що започна мърши крадливи
  • -1
    12
    шофьора
    Браво на областния и кмета за рекордния трафик.Войната в Украйна се засилва и естествено трафика.
  • 0
    11
    ГАРГСМЕЛ ВЕНЕЛИН СТОЯНОВ
    Ко, Не!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари