Реджеп Ердоган: Турция ще продължи да бъде солидарна с приятелите си в трудни моменти

3
Южната ни съседка изпрати помощ за справяне с огнената стихия у нас
Южната ни съседка изпрати помощ за справяне с огнената стихия у нас

Южната ни съседка изпрати помощ за справяне с огнената стихия у нас

Президентът на Турция, Реджеп Ердоган, изрази своята солидарност с българския народ във връзка с горските пожари, които бушуват в различни райони на страната. В своето послание, адресирано към българския президент Румен Радев, Ердоган подчерта важността на сътрудничеството и хуманитарната отговорност в борбата с природните бедствия.

„Уважаеми колега, борбата с горските пожари е хуманитарна отговорност за всички нас. Турция ще продължи да бъде солидарна със своите приятели в трудни моменти. Чрез Вас предавам моите пожелания за здраве и поздрави на народа на България от мое име и от името на моя народ,“ написа Ердоган в социалната мрежа "Х".

Турция незабавно се включи в помощ на България, изпращайки екип от 32-ма пожарникари и значителна техника. В помощния конвой са включени три камиона, един товарач, пет водоснабдителни машини, един грейдер, един булдозер, един теглич и един пътнически противопожарен автомобил. Освен това, в операциите по гасене на пожарите участва и един хеликоптер, като се очаква още машини да се присъединят към усилията.

Горските пожари, които обхванаха значителни части от България, доведоха до евакуация на населени места и значителни щети върху природата. Българските власти активно работят по овладяването на огнената стихия, като международната помощ е от ключово значение за справянето със ситуацията.

Ердоган подчерта, че Турция винаги ще бъде готова да помогне на своите съседи в трудни моменти и изрази надежда, че съвместните усилия ще доведат до бързото овладяване на пожарите и възстановяване на засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари