Реджеп Ердоган подкрепи палестинците с песен, генерирана от AI

0
Турското правителство демонстрира солидарност с Палестина чрез музикално послание
Турското правителство демонстрира солидарност с Палестина чрез музикално послание Снимка: Реджеп Ердоган / Facebook

Турското правителство демонстрира солидарност с Палестина чрез музикално послание

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и неговият кабинет предприеха необичаен подход в подкрепа на палестинската кауза. Те споделиха в социалните си мрежи песен, озаглавена "Бойкот", която е създадена с помощта на изкуствен интелект. Авторът на композицията е Юджел Арзен Хаджъогулларъ - депутат от управляващата партия и композитор.

Текстът на песента съдържа силни послания, насочени към повишаване на осведомеността за ситуацията в Палестина. Едно от посланията гласи: "Ще отпиеш студена кола, добре, но умира бебе, без следа". Друг стих призовава към действие: "Бойкотът ни дава сила да се изправим, както Мойсей предизвикваме границите. Кажи "не", заеми твърда позиция, бойкотът ни помага да запазим земите си".

Интересен елемент в песента е споменаването на футболната звезда Кристиано Роналдо. Текстът го включва по следния начин: "Роналдо бележи гол, избухват аплодисменти. Израел хвърля нова бомба, нощта е тъмна". Визуалната част на песента съдържа кадри от пресконференция на Евро 2020 в Будапеща, където Роналдо, известен със здравословния си начин на живот, отмества бутилки с кола и препоръчва консумацията на вода.

Споделяйки видеото на песента "Бойкот" в социалните мрежи, президентът Ердоган написа: "Подкрепяме Газа и нашите палестински братя и сестри с гласа си, с думите си, с молитвите си, с хуманитарната си помощ и с всички средства, с които разполагаме. Винаги ще продължим да подкрепяме тяхната благородна и почтена съпротива".

Тази необичайна инициатива на турското правителство показва нов подход в дипломацията и международните отношения, използвайки културни и технологични средства за изразяване на политически позиции. Създаването на песен с помощта на изкуствен интелект и нейното разпространение чрез социалните мрежи демонстрира как съвременните технологии могат да бъдат използвани за предаване на политически послания и за мобилизиране на обществена подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари