Разследват русенец за притежание на наркотици

0
В дома му са открити марихуана и метамфетамини
В дома му са открити марихуана и метамфетамини Снимка: Архив

В дома му са открити марихуана и метамфетамини

В рамките на специализирана операция, проведена вчера, служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе разкриха случай на притежание на наркотични вещества.

Акцията е резултат от предварително събрана информация за 52-годишен жител на град Русе, заподозрян в съхранение на забранени субстанции. При посещението в дома на мъжа, той доброволно е предал на правоохранителните органи няколко предмета, свързани с наркотици.

Сред иззетите вещи са плик, съдържащ приблизително 62 грама суха тревна маса, която при полеви тест е реагирала положително за марихуана. Освен това са открити съцветие от същото растение, електронна везна за прецизно измерване, както и пликче с бяло кристалообразно вещество, за което задържаният е заявил, че представлява метамфетамин.

Въз основа на събраните доказателства, срещу лицето е образувано досъдебно производство по член 354а, алинея 3 от Наказателния кодекс. Този текст от закона се отнася за престъпления, свързани с производство, преработка, придобиване или държане на наркотични вещества.

Разследването по случая продължава, като се очаква да бъдат извършени допълнителни процесуално-следствени действия за изясняване на всички обстоятелства около произхода и предназначението на откритите наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари