Разследват причините за пожара в Русе

1
Тридневният пожар в местността „Трите гълъба“ нанесе сериозни щети на горския фонд в района
Тридневният пожар в местността „Трите гълъба“ нанесе сериозни щети на горския фонд в района Снимка: Община Русе

Тридневният пожар в местността „Трите гълъба“ нанесе сериозни щети на горския фонд в района

Разследват се причините за възникването на пожара, причинил щети на общинска гора в местността „Трите гълъба“ в русенския квартал Средна кула. Според пресцентъра на ОДМВР - Русе, е започнато досъдебно производство, а необходимите процесуално-следствени действия са предприети за изясняване на причините и обстоятелствата довели до възникването на пожара.

Инцидентът се е случил в периода от 14 до 16 юли 2024 г., когато огънят обхваща големи площи от общинската гора в местността „Трите гълъба“ в град Русе. Пожарът нанася сериозни щети на горския фонд в района, а ликвидирането му отнема значителни усилия, време и ресурси. Тежките атмосферни условия и пресеченият и трудно достъпен терен допълнително усложняват задачата на огнеборците.

В момента продължава уточняването на общата площ на изгорялата гора и размерът на нанесените щети. Започнати са разпити на свидетели, извършват се огледи на местопроизшествието и предстои да се назначат пожаротехнически експертизи.

Разследването се води под надзора на Районна прокуратура - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    3
    Не се чудете
    Или ракия са варили и компоти или някой тъпак е палил сухи треви на поляната пред вилата.Всяка година в България по това време на едни и същи идиоти им кипва мозъка или остстъците от него и решават да чистят в свободното си време клонак и трънки.
  • 14
    2
    да
    Мангалите са метнали някое куче на барбекюто и белята станала.
  • 4
    1
    истината
    причината е че трябва да ядете буболечки,тва е за добрите души , наглите от елита могат до палят още а да и на пожарникарите дайте,пари, няма файдъ от некви АРТ фешинки по офиси да се фръзкат
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари