Разследват италианската министърка на туризма по подозрение в измама

0
Разследването се води заради предполагаема измама в ущърб на Националния социално-осигурителен институт
Разследването се води заради предполагаема измама в ущърб на Националния социално-осигурителен институт Снимка: Daniela Santanchè / Facebook

Разследването се води заради предполагаема измама в ущърб на Националния социално-осигурителен институт

Италианската министърка на туризма Даниела Сантанке стана обект на разследване по подозрения в измама, извършена по време на коронавирусната пандемия в Италия, която е нанесла ущърб на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Политици от опозицията поискаха веднага оставката на министърката, която е влиятелен член на партията на премиерката Джорджа Мелони „Италиански братя“.

Прокуратурата в Милано е поискала разследването срещу Сантанке и други лица, както и срещу две подразделения на прес групата "Визибилия", в която Сантанке е имала акции по времето на пандемията. Разследването се води заради предполагаема измама в ущърб на Националния социално-осигурителен институт. Става дума за нередности във връзка с 13 служители на подразделенията на компанията, които са били пуснати в така наречения технически отпуск, при което държавата трябва да изплаща помощи на тези хора. Всъщност служителите са продължили да вършат работата си, а чрез предполагаемата измамна схема компанията е получила обществени средства, предназначени за компании в затруднено положение заради пандемията.

Сантанке продаде акциите си във "Визибилия", когато беше назначена за министър в кабинета на Мелони през октомври 2022 г. Министърката казва, че не е извършила нищо нередно. Срещу нея вече имаше вот на недоверие в парламента, но той беше неуспешен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари