Разградският филиал на Русенския университет започва учебната година с 200 студенти

0
Магистърските програми регистрират 100% запълване на местата
Магистърските програми регистрират 100% запълване на местата Снимка: БТА / Архив

Магистърските програми регистрират 100% запълване на местата

Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" в град Разград посреща новата академична 2024/2025 година с впечатляващ брой от над 200 студенти. Това съобщи за Българската телеграфна агенция директорът на висшето училище, професор доктор на науките Станка Дамянова.

Образователната институция предлага обучение в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" в три професионални направления: Химични технологии, Биотехнологии и Хранителни технологии.

В бакалавърската степен студентите могат да избират между три специалности: Химични технологии, Биотехнологии и Технология на храните. Магистърската програма включва четири специалности: Фармацевтични и козметични продукти, Силикатни материали, Фармацевтични и хранителни биотехнологии, както и Контрол и управление на безопасността в хранителната промишленост.

Професор Дамянова подчерта успешния прием за новата учебна година: "Приемът за магистърските програми е изпълнен сто процента, а на бакалаври - 70 процента". Общият брой на студентите за предстоящата академична година достига 201.

Откриването на новата академична година във Филиал - Разград е насрочено за 16 септември 2024 година. След официалната церемония първокурсниците ще имат възможност да се срещнат с курсовите си ръководители и преподаватели, които ще ги запознаят с организацията на учебния процес и възможностите за изяви.

В същия ден ще се проведе и официалното дипломиране на Випуск 2024. По традиция, абсолвентите, завършващи бакалавърска степен, ще засадят "Дървото на випуска". Магистрите пък ще оставят своето послание към бъдещите студенти и преподаватели, което ще бъде съхранено в специална "Капсула на времето".

На тържествената церемония се очаква да присъстват висши представители на академичното ръководство, включително доцент Калоян Стоянов, декан на Аграрно-индустриалния факултет, и доцент доктор Тодор Деликостов, заместник-декан. Покани за събитието са изпратени до областния управител на Разград, кмета на община Разград, както и до представители на фирми, които са потенциални работодатели на бъдещите възпитаници на университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Отговор
    Откато Разград е по голям от ески заара
  • -1
    5
    хахаму
    Че откога Русе е по-голям от Разград?
  • 0
    4
    Русенец
    Тази креатура - "тракийски университет", още не е ли осъдена за плагиатство на името на Университета в град Одрин?!
  • 0
    3
    Мухахахахаха
    Краставата селогъзорска маймуна отново завижда на успехите на по големия и по успешен град Русе и на престижния РУ, спрямо циганизираната опушена миньорска спалня - ески заара от подножието на Ахмак баир(глупашки хълм) и нейния институт за тетеринарни доктори, смехотворно наричан тракийски "университет" ....
  • 0
    2
    Всяко село с филиал на РУ
    Филиал на РУ във всяко село!!! Давай, народе!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари