Раздават безплатна минерална вода в центъра на Русе

2
Акцията ще се провежда от 11:00 до 15:00 часа до края на работната седмица
Акцията ще се провежда от 11:00 до 15:00 часа до края на работната седмица Снимка: Община Русе

Акцията ще се провежда от 11:00 до 15:00 часа до края на работната седмица

Във връзка с обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен оранжев и червен код за опасно високи температури през настоящата седмица, Община Русе предприема мерки за защита на гражданите от горещините. В периода от 15 до 19 юли, пред сградата на Съдебна палата на площад „Свобода“ ще бъде обособен временен пункт за раздаване на минерална вода.

Временен Пункт за Освежаване и Здравни Консултации

Пунктът ще бъде разположен пред Съдебната палата и ще работи от 11 до 15 часа, като ще предлага безплатна минерална вода на всички граждани. Инициативата цели да помогне на хората да се справят с опасно високите температури, които се очакват през следващите дни.

В обособената шатра служители от общинския отдел „Здравни дейности“ ще предоставят и консултации за превенция на здравословни проблеми при високи температури. Гражданите ще могат да получат съвети за това как да избегнат топлинен удар, какви мерки да предприемат за поддържане на хидратацията и как да се грижат за своето здраве по време на горещините.

Препоръки за Защита от Горещините

Община Русе отправя призив към всички граждани да избягват дългия престой на пряка слънчева светлина и да поемат редовно вода, особено в най-горещите часове на деня. Специалистите съветват да се носят леки и светли дрехи, да се използват шапки и слънцезащитни кремове, както и да се избягва физическата активност на открито по време на най-високите температури.

Прогнозите показват, че горещините ще продължат и през почивните дни, затова е важно гражданите да са подготвени и да вземат необходимите предпазни мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари