Разчистват терена за новия паркинг в квартал "Здравец"

4
Сградата на бившия пощенски клон №13 е изцяло съборена
Сградата на бившия пощенски клон №13 е изцяло съборена

Сградата на бившия пощенски клон №13 е изцяло съборена

Работата по изграждането на четириетажен паркинг в квартал „Здравец-Изток“ върви с бързи темпове. Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Медика“ поема инициативата да създаде нова инфраструктура, която да облекчи паркирането в района. Теренът, на който ще бъде изграден паркингът, се намира на мястото на бившия пощенски клон №13 и съществуващото футболно игрище.

По информация на Русе Медиа, разрушаването на двуетажната сграда, която преди е била пощенски клон, вече е приключило. Въпреки че активните дейности по събарянето са започнали в събота, в неделя работата е била временно спряна заради почивния ден. Днес теренът е изчистен и работниците са започнали да извозват строителните отпадъци. Очаква се изчистването на целия терен да приключи в рамките на месец, въпреки че сроковете за това са до средата на септември.

Проектът за изграждане на нов паркинг се посреща с голямо одобрение от жителите на квартала. Липсата на достатъчно места за паркиране в района досега създаваше сериозни затруднения както за живущите, така и за персонала и пациентите на болницата и прилежащия ДКЦ-2. С изграждането на новия паркинг, който ще бъде на четири етажа, се очаква тези проблеми да бъдат значително облекчени.

Относно съществуващото футболно игрище, което също ще бъде премахнато от терена, има уверение, че то ще бъде възстановено на друго място в квартала. Къде точно ще бъде новото игрище, ще бъде уточнено след консултации с главния архитект на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Tinka Borisova
    Хора, които само мрънкат и злобеят, не са полезни никому. Ами дайте нищо да не се строи, да не се развива, да си живеем в кочинката и да се бием в гърдите, че сме европейски град.
  • -1
    14
    Иван
    Много добре, дано скоро стане факт
  • 0
    13
    Иванка Петрова
    Живея в квартала и съм доволна, че се облагородява. В Русе има нужда от паркинги, особено около болницата, която се разраства и привлича добри специалисти. На тези, които това им пречи, имат правото да не ползват съоръжението и услугите на болницата. Може би тези, които непрекъснато плюят, са лично заинтересовани?!
  • 0
    12
    да напомня
    КомунизЪма свърши, свърши и авантата, за всяко нещо трябва да се плаща по един или друг начин! Нали така, тарикатите?!?!😁😁😁
  • 0
    11
    Петър Димитров
    Не разбирам тази безумна врява, искате паркоместа, а когато ви ги предлагат, недоволствате. Щяло да бъде платено, ами посочете къде вече паркирането не е платено?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари