Разчистват отломките от опожарения склад в Русе

0
Експерти от РИОСВ - Русе направиха проверка на място
Експерти от РИОСВ - Русе направиха проверка на място Снимка: РИОСВ - Русе / Архив

Експерти от РИОСВ - Русе направиха проверка на място

Експертите от РИОСВ - Русе установиха, че почистването на отпадъците от склад, който пострада при пожар през юни, вече е в ход. Инцидентът стана в района на Хлебозавода в град Русе. Дружеството „Приста комерс“ ООД, което е наемател на засегнатото помещение, собственост на „Зърнени храни България“ АД, е предприело всички необходими мерки за извозване на отпадъците, сред които слънчогледови фракции, метални и строителни материали, както и абсорбенти. Тези отпадъци ще бъдат предадени на лицензирани фирми за тяхното правилно третиране.

Част от отпадъците ще бъдат депонирани на Регионалното депо за отпадъци в Русе, докато незасегнатата от пожара слънчогледова фракция ще бъде предоставена за изхранване на животни.

При проверката на място не са били установени признаци на горене, тлеене, неприятни миризми или наличие на инсекти.

На дружеството са дадени предписания да спазва разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, като отпадъците трябва да бъдат предадени на лица, притежаващи необходимите разрешителни. Крайният срок за изпълнение на тези предписания е до края на месец октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари