Разбиха престъпна група за трафик на хора в Либия

1
Членове на групата са обвинени в убийство, изтезания и изнасилване на мигранти
Членове на групата са обвинени в убийство, изтезания и изнасилване на мигранти

Членове на групата са обвинени в убийство, изтезания и изнасилване на мигранти

Либийските власти проведоха мащабна операция срещу престъпна група, занимаваща се с трафик на хора, и успяха да арестуват нейни ключови членове. Според информация от главната прокуратура на страната, споделена на официалната страница във "Фейсбук", сред задържаните са един от водачите на групата и десет други членове, които са обвинени в извършване на тежки престъпления като убийство, незаконно задържане, изтезания и изнасилване на мигранти.

Разследването на прокуратурата разкрива потресаващи детайли за действията на престъпната мрежа, които засягат над 1300 мигранти. Според установеното, жертвите са били насилствено задържани, подлагани на тежки изтезания и изнудвани за пари в замяна на тяхното освобождаване. Тези ужасяващи престъпления подчертават сериозните проблеми, свързани с трафика на хора в Либия, която от години е сред основните точки за транзит на мигранти към Европа.

През последните години Либия се превърна в основен хъб за трафиканти на хора, които безнаказано изпращат стотици хиляди мигранти по опасния път през Средиземно море към Европа, главно към Италия. От 2014 година насам, хиляди мигранти са загинали по време на този рискован преход, докато се опитват да достигнат до по-добър живот на Стария континент.

Либийските власти и международната общност са изправени пред сериозното предизвикателство да се справят с този сложен и опасен проблем. Въпреки усилията за ограничаване на незаконната миграция и трафика на хора, Либия остава в центъра на тези престъпни дейности, подкрепяни от дългогодишна политическа нестабилност и липса на ефективно управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!