Рая Назарян поздрави Ружди Ружди за олимпийския успех

0
Златният медал на Ружди Ружди зарадва България
Златният медал на Ружди Ружди зарадва България Снимка: БТА

Златният медал на Ружди Ружди зарадва България

Председателят на Народното събрание на Република България Рая Назарян отправи поздравления към българския параолимпиец Ружди Ружди за завоюването на златния медал в тласкането на гюле на Параолимпийските игри в Париж. Ружди, който състезава в категория F55, постигна впечатляващ резултат от 12,40 метра, с който безапелационно се класира на първо място, оставяйки далеч зад себе си своите конкуренти.

Уверявам Ви, че Вашият забележителен успех донесе голяма радост в България и предизвика чувство на гордост сред нашите сънародници. Радвам се, че в това важно състезание Вие за пореден път съумяхте да покажете на света силата на българския дух и преодолявайки трудностите, отново да се качите на най-високия спортен връх. Вярвам, че Вашият пример ще е вдъхновение за много млади състезатели, които ще черпят вяра и упование от постиженията Ви,“ посочи в поздравителния си адрес до Ружди Ружди Рая Назарян.

С тези думи председателят на парламента изрази благодарността си за приноса на Ружди към българския спорт и пожела на атлета здраве и още много спортни успехи.

Непоколебима доминация в Париж

Ружди Ружди, който вече има в колекцията си златен медал от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро и сребро от игрите в Токио, този път отново демонстрира своето надмощие. От шестте опита в Париж, пет от тях бяха над 12 метра, което го направи безспорен фаворит и донесе на България още едно златно отличие. На второ място се нареди Небойша Джурич от Сърбия с 11,98 метра, а третото място бе за Лех Столтман от Полша с резултат от 11,90 метра.

Министерството на младежта и спорта изразява признателност

Министерството на младежта и спорта също изрази своята признателност към Ружди Ружди и неговия треньор Радостин Тодоров за техните усилия и постижения. „Браво, Ружди! Браво и на неговия треньор Радостин Тодоров! За пореден път доказахте, че сте страхотен тандем. Благодарим Ви за емоциите, които ни носите през последните години,“ се казва в изявление от министерството.

Ружди Ружди продължава да бъде вдъхновение за младите спортисти в България, доказвайки, че с труд, отдаденост и непоколебима воля могат да се постигнат най-големите върхове в световния спорт. Златният му медал от Париж е поредното потвърждение на неговия изключителен талант и постоянство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари