Рая Назарян: Една пета от депутатите могат да инициират извънредно заседание

0
Председателят на НС осъди саботажа в парламента
Председателят на НС осъди саботажа в парламента Снимка: БТА / Елица Иванова

Председателят на Народното събрание осъди последното заседание на парламента

Председателят на Народното събрание Рая Назарян заяви в град Кюстендил, че е възможно свикването на извънредно заседание на парламента, ако една пета от народните представители поискат това с конкретни теми и точки. Тя направи това изявление по време на посещението си в града за Празника на плодородието, предава БТА.

Назарян коментира и скорошните събития в парламента, свързани с блокирането на трибуната от депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" на 26 септември. Те поискаха от дневния ред да отпадне обсъждането на актуализираната пътна карта за климатична неутралност и промените в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) в Компонент 4 "Нисковъглеродна икономика" и договаряне по глава RЕРоwеrЕU.

Председателят на парламента изрази силно неодобрение към действията на депутатите, които са възпрепятствали работата на Народното събрание. "Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите," заяви Назарян.

Тя подчерта, че тези, които са саботирали работата на последното заседание, трябва да понесат отговорност за действията си. Особено внимание Назарян обърна на въпроса с комплекса "Мини Марица-изток", призовавайки депутатите, възпрепятствали дебатите, да отговорят на миньорите как ще гарантират заплатите им в следващите месеци и какво ще бъде бъдещето им.

На въпрос дали би свикала извънредно заседание на парламента по свое желание, Назарян отговори: "Аз мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена."

Председателят на Народното събрание изрази съжаление, че по време на последното заседание народът е бил лишен от възможността да чуе аргументите на вицепремиера и министъра на енергетиката по важните въпроси. Тя подчерта, че когато липсват аргументи, се прибягва до неправомерни действия, и осъди нанасянето на имуществени вреди на Народното събрание като недопустимо поведение за народни представители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    .....
    Всичката тая името,която е в парламента,трябва да изчезне! Да бъде заличена!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари