Ръст на смъртните случаи от грип във Великобритания

0
Великобритания започва мащабна двойна ваксинация срещу грип и COVID-19
Великобритания започва мащабна двойна ваксинация срещу грип и COVID-19

Великобритания започва мащабна двойна ваксинация срещу грип и COVID-19

Великобритания стартира мащабна кампания за едновременна ваксинация срещу грип и COVID-19 тази седмица. Решението идва след анализ, показващ, че смъртните случаи от грип са достигнали нивата на тези от коронавирус през последните две зимни сезона.

Британските здравни власти изразяват загриженост относно намаляващия интерес към ваксинацията през последните две години. Те предупреждават, че ако тази тенденция се запази и през предстоящия зимен сезон, болничните заведения могат да се окажат под сериозен натиск, подобно на ситуацията по време на пандемията.

В отговор на тази заплаха, властите отправят призив към няколко ключови групи от населението да се възползват от безплатната ваксинация срещу грип и коронавирус във ваксинационните центрове. Тези групи включват:

  1. Лица над 65-годишна възраст
  2. Бременни жени
  3. Хора с отслабена имунна система

Паралелно с това, в учебните заведения стартира програма за ваксинация на децата срещу грип. Интересното в случая е, че ваксината се прилага чрез впръскване в носа, което я прави по-приемлива за малките пациенти.

Статистиката за последните две зимни сезона разкрива тревожни данни. Въпреки че като цяло те са били сравнително леки по отношение на вирусни заболявания, смъртните случаи, свързани с грип, са надхвърлили 18 000 души във Великобритания. За същия период, смъртните случаи, свързани с COVID-19, са достигнали 19 500. Тези цифри, макар и значителни, са далеч по-ниски от пика на пандемията, когато над 200 000 души загубиха живота си преди разработването на ваксините срещу коронавирус.

В допълнение към здравните мерки, британското правителство обяви назначаването на специален комисар. Неговата задача ще бъде да разследва случаите на корупция, свързани с COVID-19, което показва сериозността, с която властите подхождат към всички аспекти на кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Баба Вуна
    Тъй, тъй! Че нещо „ваксините“ напоследък спряха да се търсят, а печалбата от производството им се услади на много хора! Умрелите – Бог да ги прости, ще има нови глупаци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари