Рап клип с насилие предизвика скандал в армията

0
Уволниха директор на Информационния център на Министерството на отбраната след бурни реакции
Уволниха директор на Информационния център на Министерството на отбраната след бурни реакции Снимка: bTV

Уволниха директор на Информационния център на Министерството на отбраната след бурни реакции

Видеоклип, представящ рап изпълнение с маски и мотори, предизвика бурни реакции сред военните и обществеността. Клипът, който приканва младежите да кандидатстват във военния университет във Велико Търново, бе свален от мрежата след вълната от негативни отзиви. В резултат на това, директорът на Информационния център към Министерството на отбраната, Владимир Миленски, бе освободен от поста си.

Клипът и посланието му

„Ти си млад и сърдит? Светът наоколо постоянно ти лази по нервите? Защо не опиташ да станеш истински войник?“, гласи част от текста на песента, изпълнена от второкурсника Георги Вутов от военната академия във Велико Търново. Главният герой в клипа, Вутов, е известен като рапър и същевременно учи във военния университет.

Режисьорът на музикалния видеоклип, Мариян Гешев, обясни пред bTV, че проектът не е бил спонсориран и не е целял да бъде реклама за военните. Клипът е просто проект за кавър на музикално парче. Никой не го спонсорира. Всичко е между нас си. Ние се разбрахме“, коментира Гешев. Той допълни, че не разбира защо видеото е било използвано от военния канал.

Реакции и последствия

Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите също изрази недоволство от посланието на клипа. Петър Велчев, председател на съюза, подчерта, че клипът е неподходящ за реклама на българската армия. „За мен този клип е по-скоро един апел за момчета, които да бъдат привличани в наемна армия, в частна армия, но в никакъв случай в армия, която е на България и в която трябва да служат за род и родина“, заяви той.

Министерството на отбраната не коментира дали и какви средства са били отделени за видеоклипа. От военния университет във Велико Търново поясниха, че не са одобрявали съдържанието на клипа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Българин
    Крайно време беше мръсната хохълска подлога Миленски да бъде уволнен! Тоя беше в един екип с продажното лайно Тагаренко! Днес уволняват Миленски,утре бесят Зеленски хахаха
  • 5
    4
    хи, хи,
    Владимир Миленски е протеже на тагаренко и е назначен на тази длъжност от камия тагаренко!
  • 2
    3
    Учуден бесарабски гей
    Всъщност се досетих - това трябва да е бандеронацистката сган на оня нашмъркан насран мишок Зеленски - единствено такива пропаднали наркомани могат да се кефят на подобна лайняна музика,на такава се кефя и аз защото съм обратен и съм наркозависим
  • -4
    2
    Учуден
    До 1 И коя ли е тази "една друга армия" ?!
  • 7
    1
    Всички вече
    си затварят устата от страх .Как МО на Запрянов е позволило създаването на клипа? Нещо бъркат нашите войници.с една друга армия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари