Рали с магарешки каручки в Гурково

1
Мероприятието се провежда на градския стадион
src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=1c9525adf3&autoplay=1&stopframes=1" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="">
Мероприятието се провежда на градския стадион Видео: NOVA

Мероприятието се провежда на градския стадион

Град Гурково, разположен в подножието на Балкана, за 35-и път стана сцена на единственото по рода си в България биорали с магарешки каручки. Това събитие, което се провежда на градския стадион, привлича както местни жители, така и туристи от различни краища на страната, които идват да се насладят на този неповторим спектакъл, съобщи NOVA.

Биоралито с магарешки каручки в Гурково е повече от обикновено състезание. То е съчетание от традиция, забавление и спорт, което носи духа на старите времена, когато магаретата са били основен транспорт в селата. Участниците в състезанието са разнородни - от млади ентусиасти до опитни ветерани, които с гордост управляват своите каручки, впрегнати в магарета.

Едно от основните предизвикателства за състезателите е самото управление на каручките, което изисква както добра координация с животното, така и бърза реакция на неочаквани ситуации по трасето. Маршрутът, който обикновено включва разнообразни препятствия, изпитва както уменията на водачите, така и издръжливостта на магаретата.

Тази година събитието привлече още по-голям брой участници и зрители, благодарение на богатата програма, включваща също и традиционни български народни танци, музика и занаяти. За децата имаше специални зони с различни занимания и игри, които ги запознаваха с българските традиции и обичаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари