Райън Раут е предлагал награда за убийството на Доналд Тръмп

0
Предлагам 150 000 долара на всеки, който може да свърши работата
Предлагам 150 000 долара на всеки, който може да свърши работата Снимка: Martin County Sheriff’s Office / Facebook

Заподозреният в атентат срещу Тръмп е планирал действията си месеци напред

Разследването на втория опит за покушение срещу бившия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп разкрива тревожни детайли. Прокурорите, ангажирани със случая, съобщават за настойчиво следене на движенията на Тръмп от страна на заподозрения.

Според информация, предоставена от Ройтерс, мобилни устройства, свързани със заподозрения, са регистрирани многократно в непосредствена близост до голф игрището на Тръмп и неговата резиденция във Флорида. Тези данни обхващат период от почти един месец - от 18 август до 15 септември, съобщи Ройтерс.

В хода на разследването е открит ръкописен списък с дати и локации, свързани с очакваните появи на бившия президент. Този документ, заедно с други улики, затвърждава подозренията за целенасочено планиране на нападението.

Особено обезпокоителна е информацията за по-ранни действия на заподозрения Райън Раут. Месеци преди инцидента той е съставил писмо, адресирано "до света", в което открито описва намеренията си за "опит за убийство" и предлага финансово възнаграждение за отнемането на живота на Тръмп.

В писмото, цитирано от прокуратурата, се казва: "Това беше опит за убийство на Доналд Тръмп, но аз не успях. Предлагам 150 000 долара на всеки, който може да свърши работата".

Този документ е открит в кутия, предадена на властите от анонимен свидетел. Освен писмото, в кутията са намерени боеприпаси, метална тръба и четири мобилни телефона.

При ареста на Раут този месец в автомобила му е открит още един ръкописен списък. Той съдържа дати през август, септември и октомври, свързани с места, където Тръмп се е появявал или е било планирано да присъства.

Анализът на мобилните устройства на заподозрения показва, че те са осъществявали връзка с клетки на мобилната мрежа в близост до международното голф игрище на Тръмп и имението "Мар а Лаго" - настоящата резиденция на бившия президент.

Очаква се на днешното изслушване в съда прокурорите да поискат Раут да остане в ареста до провеждането на съдебния процес, предвид тежестта на обвиненията и събраните доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари