Радомир Чолаков: В България е лесно да се създаде мнозинство за някаква беля!

0
Рая Назарян е изключително почтен човек и не заслужава да бъде свалена
Рая Назарян е изключително почтен човек и не заслужава да бъде свалена

Рая Назарян е изключително почтен човек и не заслужава да бъде свалена

"В България е лесно да се създаде мнозинство за някаква беля."

Според депутата от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, председателят на парламента Рая Назарян е човек с изключителна почтеност и не заслужава да бъде свалена от поста си. В студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA, той изрази интерес към това как би се създало мнозинство за избор на нов председател на Народното събрание, подчертавайки, че самата идея за това говори за нивото на политическа култура.

Чолаков коментира също, че е възможно проектът, с който се забранява на Висшия съдебен съвет (ВСС) да избира председатели на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС), да бъде обявен за противоконституционен. Според него, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) бъркат от прибързаност да наложат волята си. Той подчерта, че Конституционният съд като че ли е изпратил послание чрез решението си: "Недейте да пипате основите на държавата." Чолаков призна, че е искал да бъде освободен като председател на Конституционната комисия, защото не желае да участва в подобни действия повече. ГЕРБ според него няма основание да се извинява и е трябвало да подкрепи реформата.

Според Чолаков, в момента нищо не спира ВСС да започне процедура по избор на нов главен прокурор, но въпросът е дали е уместно и дали те биха го направили. Той подчерта, че страната е влязла в сложен режим на промени в Конституцията, вместо да се направят нужните реформи с подкрепата на "сглобката" и 133 гласа в парламента. Според него, с гласовете на Движението за права и свободи (ДПС) можеше да се постигне нов ВСС и инспекторат, но сега вече това е невъзможно, дори при нова "сглобка"​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари