Путин прие Башар Асад в Кремъл

3

Двамата президенти обсъдиха ситуацията в региона - ескалацията на напрежението в Сирия и евразийския регион

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна със сирийския си колега Башар Асад в Кремъл, предаде Асошиейтед прес. В официално изявление от пресслужбата на руския държавен глава се посочва, че основна тема на разговорите е била ескалацията на напрежението в региона, включително в Сирия.

Путин откри срещата, като подчерта важността на събитията в региона и нуждата от съвместни усилия за стабилизиране на ситуацията. Той отбеляза, че "има тенденция към ескалация" и изрази желание да чуе мнението на Асад по тези въпроси. В отговор сирийският президент изрази задоволство от възможността за консултации в този критичен момент. Асад подчерта значимостта на сътрудничеството между двете страни, особено на фона на текущите събития в света и региона.

Стратегическо партньорство и военна подкрепа

Срещата между двамата лидери идва на фона на продължаващото военно присъствие на Русия в Сирия, което започна през септември 2015 година. Тогава Москва, в сътрудничество с Иран, започна военна кампания с цел да подкрепи правителството на Асад в борбата му срещу въоръжените опозиционни групировки. Въпреки че голяма част от военните ресурси на Русия в момента са насочени към Украйна, Москва продължава да поддържа армията на Асад и има разположени сили в базите си в Сирия.

Историческа перспектива и бъдещи планове

Последната среща между Путин и Асад беше през март миналата година в Москва. Тогава те отбелязаха 12-ата годишнина от началото на размириците в Сирия, които прераснаха в гражданска война. Путин подчерта ролята на руската армия за стабилизирането на страната, като тази подкрепа остава критична за сирийския режим и до днес.

По време на сегашната среща, двамата лидери обсъдиха и бъдещите планове за сътрудничество, както и възможностите за продължаване на политическите и военни усилия за постигане на стабилност в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    19
    Зими
    DELETE * FROM `wp_comments` WHERE `comment_author_IP`='77.78.6.217'
  • 1
    18
    SQL autocorrect
    DELETE * FROM `wp_comments` WHERE `comment_author_IP`=nasran_besarabski_djendar
  • -3
    17
    SQL autocorrect
    DELETE * FROM `wp_comments` WHERE `comment_author_IP`='77.78.6.217'
  • -3
    16
    SQL fix
    DELETE * FROM `wp_comments` WHERE `comment_author_IP`=besarabski_PePerast_djendar
  • -2
    15
    SQL fix
    DELETE * FROM `wp_comments` WHERE `comment_author_IP`='77.78.6.217'
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари