Путин благодари на ОАЕ за посредничество при размяна на военнопленници с Украйна

0
Руският президент се срещна с лидера на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян
Руският президент се срещна с лидера на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян Снимка: © Sputnik / POOL

Руският президент се срещна с лидера на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

Путин изрази благодарност към ОАЕ за посредничеството при размяна на военнопленници с Украйна.

В президентската резиденция край Москва се проведе значима среща между руския президент Владимир Путин и лидера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Основна тема на разговорите бе ролята на Абу Даби като посредник в деликатния процес на размяна на военнопленници между Русия и Украйна.

Благодарност за хуманитарните усилия

Владимир Путин не пропусна да изрази своята признателност към колегата си от ОАЕ за участието в решаването на хуманитарни въпроси, свързани с конфликта в Украйна. Руският държавен глава подчерта: "Бих искал да Ви благодаря за Вашето участие в решаването на хуманитарни проблеми, включително тези, свързани с размяната на пленници". Той специално отбеляза приноса на ОАЕ в последната размяна, която се осъществи успешно.

Детайли за размяната на военнопленници

Според официални съобщения от Москва и Киев, наскоро е била осъществена размяна на по 95 военнопленници от всяка страна. Този процес е бил проведен под прякото наблюдение и с посредничеството на Обединените арабски емирства, което подчертава важната роля на страната в международните усилия за смекчаване на хуманитарните последици от конфликта.

Предстоящи дискусии за ситуацията в Украйна

Путин заяви намерението си да обсъди директно конфликта в Украйна по време на неформалната среща с лидера на ОАЕ. Това показва, че въпросът остава приоритет в дневния ред на руската външна политика и че Москва търси подкрепа и посредничество от влиятелни международни партньори.

Контекст на визитата

Визитата на Ал Нахаян в Москва се осъществява в навечерието на важна среща на върха на групата БРИКС, която ще се проведе в град Казан от вторник до четвъртък. Това подчертава стратегическото значение на отношенията между Русия и ОАЕ в контекста на променящия се глобален ред и нарастващото влияние на нови международни формати като БРИКС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари