Пускат търг за наем на общински терени за павилиони в Русе

0
Наемите започват от 62 лева месечно без ДДС
Наемите започват от 62 лева месечно без ДДС

Наемите започват от 62 лева месечно без ДДС

Общинският съвет в Русе предстои да даде зелена светлина за провеждането на публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на четири общински терена. Решението се очаква да бъде взето до края на текущия месец, като срокът на договорите ще бъде пет години.

Обектите, които ще бъдат отдадени под наем, включват различни по предназначение преместваеми съоръжения. Сред тях са павилион за вестници и списания в жилищен комплекс "Възраждане", павилион за продажба на пици, кафе и напитки в централната градска част, павилион за ветеринарна и агроаптека в близост до Кооперативния пазар, както и каравана за продажба на храни и напитки на оживено кръстовище.

Според действащото законодателство, а именно член 14, алинея 7 от Закона за общинската собственост, свободни имоти или части от тях – публична общинска собственост, могат да се отдават под наем за период до 10 години чрез публичен търг или публично оповестен конкурс, след решение на Общинския съвет.

Главният архитект на Община Русе играе ключова роля в този процес, тъй като той съгласува схемите за поставяне на преместваемите обекти. Тези схеми определят броя на елементите, тяхното разположение, заеманата площ и необходимото отстояние между тях.

Началните тръжни цени за месечен наем варират от 62 лева без ДДС за най-малкия обект до 338 лева без ДДС за най-големия. Тези суми ще бъдат отправна точка за наддаването в предстоящия търг.

Инициативата на общината цели ефективното използване на общинските имоти и създаването на нови възможности за търговска дейност в града. Това от своя страна може да допринесе за подобряване на градската среда и предлагането на разнообразни услуги за жителите и гостите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари