Пускат на търг уникална колекция бижута на цар Фердинанд

0
Над 100 уникални предмета разказват историята на първия български цар на съвременна България
Над 100 уникални предмета разказват историята на първия български цар на съвременна България Снимка: Sotheby's

Експертите на Sotheby's оценяват колекцията в диапазона между 1,2 и 1,8 милиона долара

Sotheby's предлага на търг уникална колекция бижута на цар Фердинанд.

Престижната аукционна къща Sotheby's ще проведе изключителен търг в Женева следващия месец, представяйки колекция от над 100 бижута, принадлежали на първия цар на съвременна България - Фердинанд I. Събитието е част от мащабна разпродажба на кралски и аристократични скъпоценности.

Вековна история, запечатана в злато и скъпоценни камъни

Колекцията, озаглавена "Царско съкровище: Фердинанд Български (1861-1948)", включва 114 лота, обхващащи над сто години от историята на царското семейство Сакскобургготски. Тези ценни предмети не са били показвани публично от близо век, което прави предстоящия търг изключително събитие за колекционери и ценители на историческите бижута.

Оценка на колекцията и уникални експонати

Експертите на Sotheby's оценяват колекцията в диапазона между 1,2 и 1,8 милиона долара. Сред най-интересните експонати са лични бижута на цар Фердинанд, както и реликви, принадлежали на неговата майка. Колекцията включва също така бижута, предадени от близки членове на царското семейство, и специално изработени украшения за децата на монарха.

Историческа стойност и рядкост

Уникалността на тази колекция се крие не само в нейната историческа стойност, но и във факта, че тези предмети са били скрити от погледа на обществеността в продължение на почти век. Това прави предстоящия търг изключителна възможност за колекционери и музеи да придобият част от българското царско наследство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари