Птичи грип удари "Градус" с 25 милиона лева загуби

0
Компанията запазва инвестиционните си планове въпреки кризата
Компанията запазва инвестиционните си планове въпреки кризата Снимка: "Градус"

Компанията запазва инвестиционните си планове въпреки кризата

Птичи грип в обект на "Градус" АД носи загуби от над 25 милиона лева.

Форсмажорни обстоятелства

Мениджърският съвет на "Градус" АД обяви очаквани загуби от минимум 25 милиона лева, които ще се реализират в следващите 12-18 месеца. Информацията е публикувана официално на интернет страницата на Българската фондова борса. В съобщението се посочва, че загубите включват както преки щети, така и пропуснати ползи от нереализирани продажби на разплодни яйца.

Причина за загубите

Причината за значителните финансови щети е открито огнище на птичи грип в животновъден обект в землището на село Болярско, област Ямбол. Засегнатият обект се управлява от дъщерно дружество на компанията.

Инвестиционна програма

Въпреки възникналата ситуация, ръководството на "Градус" АД потвърждава, че няма да се отказва от обявената инвестиционна програма, но се очаква забавяне в нейното изпълнение. По данни на Българската телеграфна агенция, през лятото компанията е представила мащабна инвестиционна програма, обхващаща всички оперативни сегменти на групата.

Общата стойност на планираните инвестиции се очаква да надхвърли 29 милиона лева. Заедно с обичайните поддържащи инвестиции, минималният тригодишен инвестиционен бюджет на дружеството е планиран в диапазона между 30 и 50 милиона лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари