Психолог: Депутатите и министрите са като ловджийски кучета, а плячката е държавата

1
Д-р Любомир Канов разкритикува ролята на институциите в България, определяйки ги като неефективни и корумпирани
Д-р Любомир Канов разкритикува ролята на институциите в България, определяйки ги като неефективни и корумпирани Снимка: Bulgaria On Air

Д-р Любомир Канов разкритикува ролята на институциите в България, определяйки ги като неефективни и корумпирани

В интервю за предаването "Денят ON AIR" психологът д-р Любомир Канов направи остро изказване по отношение на българската политическа система. Той изрази мнение, че всеки, който получи власт в държавата - от депутат до министър, започва да счита, че притежава държавата и че той е самата държава. Д-р Канов сравни политиците с ловджийски кучета, за които плячката е държавата. Според него, когато тези лица откъснат част от снагата ѝ, те си я присвояват и престават да чувстват отговорност.

Относно решението на Конституционния съд, което определи част от съдебната реформа като противоречаща на Конституцията, д-р Канов подчерта, че този институт е много недобре обмислен. Той обясни, че Конституционният съд трябва да служи като коректив на Народното събрание, но всъщност всички усилия се разбиват в стената на Великото Народно събрание. В тази ситуация всички губят и крайният резултат е безплодна игра на законодателство и преструвки, че има желание за независима правна система, която да осигури справедливост в България.

Психологът изрази критика към състава на Конституционния съд, заявявайки, че в него могат да влязат партийни функционери, които внезапно се преобразяват в магистрати с червени тоги. Това, според него, е илюзия за лековерни хора.

Д-р Канов също прогнозира, че парламентът е обречен на разпускане, което означава нови избори и политическа нестабилност. Той смята, че това ще доведе до пълно недоверие сред народа и заяви, че е безсрамно отново да се поиска доверие от хората, знаейки какви са били досегашните действия на политиците.

В заключение, д-р Канов изрази мнение, че резултатът от изборите в САЩ няма да има значителен ефект върху България, но е по-вероятно Доналд Тръмп да спечели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари