Психиатър отчитал фалшиви прегледи на затворници

0
Лекарят дължи 4000 лева на НЗОК
Лекарят дължи 4000 лева на НЗОК Снимка: БГНЕС

Лекарят дължи 4000 лева на НЗОК

Административният съд в Кюстендил постанови психиатър да възстанови приблизително 4000 лева в бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за фиктивни прегледи на затворници в Бобов дол.

Нарушенията са разкрити при съвместна проверка на здравните власти и отдел "Икономическа полиция", сектор "Противодействие на корупцията в администрацията" към Главна дирекция "Национална полиция" - Министерство на вътрешните работи, съобщава БНР.

Детайли около разкритите нарушения

Лекарят, който е и политически активен с участия в местни и парламентарни избори, управлява дружество с индивидуална практика за специализирана медицинска помощ по психиатрия. Дружеството има сключен договор с Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) - Кюстендил за предоставяне на специализирана извънболнична медицинска помощ.

Проверката на медицинската документация е установила, че за период от една година са отчетени, но не са извършени прегледи на двадесет и четири здравноосигурени лица, всички от които са лишени от свобода.

Констатирани несъответствия

В заверените копия на амбулаторните листове за документираните прегледи на спешно нуждаещи се затворници с тежки психически заболявания е отбелязано "Без терапия" при почти всички случаи. Допълнително е установено, че някои от лицата не са били в затворническото заведение на датите на посочените прегледи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари