Просветният министър: Нужни са 4 години, за да стане образованието по-практично

1
Необходимо е и съгласие на обществото, обясни Галин Цоков
Необходимо е и съгласие на обществото, обясни Галин Цоков Видео: NOVA

Необходимо е и съгласие на обществото, обясни Галин Цоков

Поне 4 години са необходими, за да може децата да решават практически проблеми в училище. Това ще ги подготви още по-добре за живота. Съвременното образование е добро, когато е насочено към формиране на умения за живот”. Това каза образователният министър Галин Цоков, цитиран от NOVA.

Според него подобна промяна не може да стане само чрез задачите за външно оценяване. Нужно е обществено съгласие за това, поясни министърът.

По думите му, когато половината от задачите за външно оценяване са с по-голяма практическа насоченост, показват, че не пада рязко успеха. „Децата се справят много добре с извличане на информация от таблици, графики, диаграми – това е индикатор и при оценяване на международните сравнителни проучвания Пиза”, каза министърът. Те не са се справили толкова добре със задачи по финансова грамотност, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари