Простреляха гръцки граничен полицай

2
Инцидентът е станал по време на патрулиране по гръцко-турската граница
Инцидентът е станал по време на патрулиране по гръцко-турската граница

Инцидентът е станал по време на патрулиране по гръцко-турската граница

На 20 юли, около 18:00 часа местно време, гръцки граничар беше прострелян в долната част на корема по време на патрулиране по гръцко-турската граница. Според информация от гръцката полиция, инцидентът се е случил в район, където често се опитват да преминат мигранти без документи. За щастие, нараняванията на граничаря не са животозастрашаващи.

Инцидентът

Четирима гръцки граничари дежурили по река Марица при сухопътната граница с Турция, когато от турска страна проехтели три или четири изстрела. Един от куршумите улучил граничар в долната част на корема. Раненият бил бързо транспортиран в болница в град Дидимотика, където е претърпял успешна операция. В момента той се намира в стабилно състояние, без опасност за живота.

Възможни извършители

Гръцките медии съобщават, че стрелците вероятно са трафиканти на хора. Длъжностните лица, пожелали анонимност, твърдят, че куршумът е бил изстрелян от пистолет. Патрулиращите граничари забелязали движение от турската страна, но гъстата растителност затруднила преценката колко хора има там. Впоследствие не е регистрирано преминаване на границата.

Граничната охрана

Граничната охрана в Гърция е специална единица на гръцката полиция, която има за задача да предотвратява незаконното преминаване на границата. Въпреки усилията на гръцките власти, контрабандисти често се опитват да прекарват мигранти през плитките води на река Еврос от Турция в Гърция и оттам – в Европейския съюз, особено по време на лятната суша.

Изграждане на ограда

В отговор на честите опити за нелегално преминаване, Гърция изгражда ограда по границата си с Турция. Целта е да се предотвратят бъдещи инциденти и да се засили сигурността на региона. Според данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, 3168 души са преминали по този маршрут от Турция към Гърция от началото на годината до 14 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари