Променливо време обхваща България

0
Термометърът ще варира от 27° до 37° в различните части на страната
Термометърът ще варира от 27° до 37° в различните части на страната

Термометърът ще варира от 27° до 37° в различните части на страната

През нощта основно в Централна и Южна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, съпроводена с краткотрайни валежи. Въпреки това, денят ще започне с преобладаващо слънчево време в Източна България, докато западната част на страната ще бъде засегната от нестабилна атмосфера и нови валежи, придружени от гръмотевици.

Очаквани валежи и градушки в Западна България

Утре времето в България ще бъде силно променливо, като най-засегната ще бъде западната половина на страната. Купестата и купесто-дъждовната облачност ще доведат до краткотрайни, но интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. В определени райони ще има условия за градушки, което ще засили риска от локални наводнения и щети върху земеделски култури.

Синоптиците предупреждават, че в западните райони на страната валежите ще започнат още през следобедните часове и ще продължат до вечерта. В същото време, макар и слънчево през голяма част от деня, и в Източна България също се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици в някои райони.

Температури от 27° до 37°: силен температурен контраст в страната

Очакваните температури ще варират значително в различните части на страната. Максималните стойности ще бъдат от 27°-29° във високите западни полета до 35°-37° в Централна и Източна България. В Русе температурите ще достигнат около 36°. Това значително разпределение на температурите също допринася за неустойчивите атмосферни условия в западните райони.

Вятър от северозапад вечерта

Ще духа слаб, а в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Вечерта в западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад, което допълнително ще допринесе за промените в атмосферното налягане и новите валежи.

Планините също в капана на нестабилното време

Над планините се очаква също развитие на купесто-дъждовна облачност, като валежите ще бъдат придружени от гръмотевични бури. В Централна Стара планина и Западните Родопи се прогнозират интензивни валежи със значителни количества дъжд. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток, като на височина 1200 метра температурата ще бъде около 23°, а на 2000 метра – около 15°.

Слънчево време по Черноморието

По Черноморското крайбрежие се очаква предимно слънчево време с максимални температури между 29° и 32°. Североизточният вятър ще бъде слаб до умерен, а температурата на морската вода ще бъде около 28°. Вълнението на морето ще бъде слабо, на 1-2 бала, което ще създаде идеални условия за туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари