Проливни дъждове за първия учебен ден

1
Облачно и дъждовно начало на учебната година в България
Облачно и дъждовно начало на учебната година в България Снимка: Асен Игнатов / Архив

Облачно и дъждовно начало на учебната година в България

Със започването на новата учебна година, времето на Балканския полуостров ще бъде под влиянието на сериозни атмосферни смущения. Според последните метеорологични прогнози, от петък, 6 септември, синоптичната обстановка ще се промени значително, прекратявайки горещото време и внасяйки валежи и гръмотевични бури, особено в Западна и Южна България. Очакват се и средиземноморски циклони около 10 септември, което ще увеличи риска от внезапни наводнения в региона, съобщиха от Meteo Balkans.

Очакванията са за интензивни валежи с възможност за средна и едра градушка, като най-висок риск от екстремни метеорологични явления се очаква в Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия и Западна Румъния. Поради сложността на атмосферната обстановка, точните места на валежите са трудни за предсказване, затова се препоръчва стриктно следене на актуалните метеорологични прогнози.

На първия учебен ден, 16 септември, времето в България ще бъде предимно облачно, с валежи и гръмотевици, най-интензивни в Централна и Източна България. В западните райони се очаква разкъсана облачност, но температурите ще се понижат, достигащи максимуми между 24 и 27°C. В Източна България ще се задържат по-високи температури - до 30°C.

Прогнозата е изготвена на базата на последните данни от Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS. Тъй като метеорологичните условия могат да се променят, следете редовно актуализациите на Meteo Balkans за най-точната информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари