Прокуратурата във Велико Търново привлече обвиняем за измама с фалшиви 8 000 евро

0
Мъжът е задържан за 72 часа
Мъжът е задържан за 72 часа Снимка: Окръжна прокуратура - Велико Търново

Мъжът е задържан за 72 часа

Окръжна прокуратура - Велико Търново ръководи разследването на досъдебно производство за измама с фалшива валута. Случаят е свързан с покупка на два мотоциклета, платена с фалшиви банкноти.

В началото на април 2024 година 38-годишен мъж от град София сключил сделка с жител на град Габрово за покупка на два мотоциклета, която трябвало да се извърши на територията на община Велико Търново. При транзакцията, софиянецът заплатил със 16 банкноти евро с номинал от по 500 евро, общо 8 000 евро (равняващи се на 15 700 лева), които впоследствие се оказали фалшиви.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново е образувано досъдебно производство от Районно управление - Велико Търново за извършени престъпления по чл. 209, ал. 1 и чл. 244, ал. 1 от Наказателния кодекс – измама и прокарване в обръщение на подправени парични знаци.

Извършителят на престъплението, идентифициран като Д.Й., е разкрит и привлечен като обвиняем за горепосочените престъпления. Той е осъждан на ефективно наказание „лишаване от свобода“, което прави измамата извършена при условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Велико Търново, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура - Велико Търново, като се очакват допълнителни действия и развитие по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари